Į terminalą ves Dubysos gatvės tęsinys

Laikinas įvažiavimas į lapkritį pradėsiantį veikti „Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą“ turėtų atsirasti sutvarkytame Dubysos gatvės tęsinyje.

Juo būtų galima naudotis tol, kol Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcija bus baigta.

Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijai buvo pasiūlyti keturi laikinojo įvažiavimo į terminalo teritoriją variantai: du – pro Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžą, po vieną – pro Merkio gatvę bei Dubysos gatvės tęsinį.

Projektuotojų teigimu, patogiausias ir mažiausiai lėšų pareikalausiantis būdas – praplatinti prastos būklės keliuką, esantį Dubysos gatvės tęsinyje. Vienintelis trukdis – keliose vietose su apleista gatvele besiribojantis privatus sklypas, kurį reiktų nupirkti ar pasiskolinti iš savininko.

Laikino kelio įrengimas turėtų atsieiti apie 617 tūkst. Lt. Į šia sumą nėra įtraukta suma, kurią reiktų sumokėti sklypo savininkui.

Dubysos gatvės tęsinyje  atsirastų 8 m pločio ir 80 m ilgio dviejų eismo juostų kelias. Juo iš terminalo ir į jį važiuojantis transportas suktų dešinėn į Minijos gatvę, o po to – į Baltijos prospektą.

Projektuotojai teigė, kad kelio platinimas pareikalaus ir šviesoforų perreguliavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių