Į Turkiją – pasirašyti protokolo

Miestų, su kuriais bičiuliaujasi Klaipėda, sąrašas gali pasipildyti dar vienu vardu. Draugauti su Lietuvos uostamiesčiu nori Mersinas, esantis Turkijoje. Vicemerė Judita Simonavičiūtė šią savaitę vieši šiame egzotiškame krašte, kur numatyta pasirašyti ketinimų bendradarbiauti protokolą.

Į Turkiją mero pavaduotoja išvyko antradienį ir grįš sekmadienį. Mersine vyksta tarptautinis partnerių susitikimas. Jo metu ir numatoma pasirašyti minėtą dokumentą.

Mersinas yra įsikūręs Pietų Turkijoje, tai uostas prie Viduržemio jūros, provincijos centras, svarbus šalies prekybos punktas. Mersine stipri tekstilės, maisto, naftos perdirbimo pramonė, automobilių surinkimas.

Pasak tarybos ir mero sekretoriaus Modesto Vitkaus, tai dar nereiškia, kad šis Turkijos miestas taps Klaipėdos partneris. Šiuo metu tik atsiliepiama į išreikštą iniciatyvą bendradarbiauti.

M.Vitkus teigė, kad signalus bendradarbiauti Mersinas siuntė jau pusantrų metų.

„Pasirašius ketinimų protokolą, prasidės derinimo procesas. Bus analizuojama, kokiose srityse galima bendradarbiauti, sudėlioti prioritetai, įvertinta, kokie miestų subjektai, pavyzdžiui, universitetas, medicinos įstaigos, nevyriausybinės organizacijos galėtų bendradarbiauti. Galutinį žodį dėl draugystės tars miesto taryba“, – patikino sekretorius.

Dabar Klaipėda turi 16 miestų partnerių. Didžioji jų dalis – uostamiesčiai. Dar yra pasirašyti septyni ketinimų bendradarbiauti protokolai.

M.Vitkus teigė, kad su miestais partneriais bendradarbiaujama kultūros, medicinos, kitose srityse. Organizuojami bendri renginiai, rengiami bendri projektai, kartu bandoma pritraukti ES paramą, dalijamasi patirtimi.

Miestai partneriai vienas kitą palaiko dirbdami įvairiose tarptautinėse organizacijose. Bendradarbiauja ne tik savivaldybės, miesto valdžios, bet ir įstaigos, organizacijos.

„Draugystė su kitų šalių miestais – ne tik miesto, bet ir šalies užsienio politikos dalis“, – pabrėžė sekretorius.

Klaipėdos miestai partneriai

Gdynė (Lenkija)

Ščecinas (Lenkija)

Liepoja (Latvija)

Kotka (Suomija)

Karlskrona (Švedija)

Debrecenas (Vengrija)

Kaliningradas (Rusija)

Mogiliovas (Baltarusija)

Odesa (Ukraina)

Liubekas (Vokietija)

Manheimas (Vokietija)

Riugenas (Vokietija)

Šiaurės Tainsaidas (Jungtinė Karalystė)

Klivlandas (JAV)

Kudži (Japonija)

Kioge (Danija)

Pasirašyti ketinimų bendradarbiauti protokolai

Bergenas (Norvegija)

Leipcigas (Vokietija)

Čerepovecas (Rusija)

Naujasis Orleanas (JAV)

San Martinas (Argentina)

Tegirdahas (Turkija)

Aktau (Kazachstanas)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Skrenda visai savaitei vicemerė į Turkiją, kad padėtų vieną parašą..... Aišku kartu skrenda keli vergai, kad padėtų vargšei, kuri nemoka angliškai, nupirkti lauktuvių, nuvestų iki viešbučio baseino, pakeltų laiku pusryčių. Šlykštu.

tegu

tegu portretas
ana rašosi ką nor tik tegu tu juodžiu pas mus nekviečia

RaimiSS

RaimiSS portretas
O tai dabar visiems klaipedieciams bus galima nemokamai susipazinti su turkijos miestu, lankytinomis vietomis ar vien tik tarybos nariams? Gresia komandiruotes.... Ziuresime kas pirmas skris bendradarbiauti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių