Į uostamiesčio darželius pateks ne visi

Pagal pateiktus tėvų prašymus akivaizdu, kad šiemet į Klaipėdos darželius ir lopšelius nepateks apie 800 mažylių – gerokai daugiau nei pernai.

Pagal pateiktus tėvų prašymus akivaizdu, kad šiemet į Klaipėdos darželius ir lopšelius nepateks apie 800 mažylių – gerokai daugiau nei pernai.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė informavo, kad uostamiestyje nuo rugsėjo 1 dienos 781 ikimokyklinio amžiaus vaikas negaus vietos darželiuose.

Klaipėdos miesto savivaldybės naujausiais duomenimis, 2013 metų sausio 1-ąją uostamiestyje valstybinius darželius lankė 8 tūkst. 433 vaikai, o nevalstybinius – 120 vaikų.

„Tokio gausaus skaičiaus nesame užfiksavę per 20 metų. Visą šį laiką augimas buvo pastebimas, tačiau jis labai žymus nuo 2003-iųjų. Praėjusiais metais į darželius bei lopšelius nepateko 523 vaikai“, – teigė L.Prižgintienė.

Nors uostamiesčio mokyklose vaikų mažėja, ikimokyklinukų kasmet vis daugiau. Teigiama, kad šio reiškinio priežastys – socialinės.

„Vaikų gimstamumas pastaruoju metu yra stabilizavęsis, tačiau, matyt, tėvai nori kuo greičiau grįžti į darbo rinką, o aukles samdyti – brangus malonumas. Dėl šios priežasties jie savo atžalas patiki ikimokyklinio ugdymo įstaigoms“, – kalbėjo vedėja.

Pasak jos, didžiausios problemos kyla į lopšelį vaikus leidžiantiems  tėveliams – ten vietų beveik nėra.

Vedėjos teigimu, vietų stygiaus darželiuose problemą bandoma spręsti kuriant naujas grupes, tačiau viskas priklauso nuo finansavimo.

„Naujų grupių steigimas yra numatomas, jeigu bus finansavimas. Valstybė tokio finansavimo neskiria, o Klaipėdos savivaldybė taip pat neturi lėšų", – sakė L.Prižgintienė.

Pasak jos, vienas iš pasiūlymų, kaip spręsti problemą, – priešmokyklines vaikų grupes perkelti į mokyklas, tačiau ir šiai pertvarkai būtinas finansavimas, nes pagal higienos normą įstaigose turėtų atsirasti patalpos, skirtos vaikų miegui.

Tam šiemet finansų negauta, todėl papildomos grupės nebus suformuotos.

Anot specialistų, nuo rudens lopšeliuose ir darželiuose vyksta šioks toks judėjimas. Pasitaiko, kad tėvai kraustosi, išvažiuoja į užsienį, o vaiko vietą gali užimti kitas mažylis, todėl nedidelė tikimybė gauti vietą dar išlieka.

Kiekvienais metais ikimokyklinėse įstaigose viena kita laisva vieta lieka, tačiau dažnai jos tėvams pasirodo netinkamos dėl vietos, amžiaus grupės ar kalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

khe khe khe

khe khe khe portretas
užtai naujoje bažnyčioje užgaudė vargonų dūdos nes vargonai padėsią kreiptis į aukštybes sveikatos ir Dievo malonių.

www

www portretas
Atsiras darzeliuose vaikams vietu ,jei bus iskeltos esancios mokyklu klases darzelio patalpose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių