Į uostamiestį atplaukė įspūdingas kruizinis laivas

Ketvirtadienį Klaipėdą aplankė akį traukiantis kruizinis laivas „Mein Schiff 5“. Didelį ir prabangų viešbutį ant vandens primenantis laineris uostamiestyje prisišvartavo pirmą kartą. Viešnagės metu turistus bei laivo įgulą pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis.

Įplaukė be trukdžių

Įstabus didžiūnas pro Klaipėdos uosto vartus įplaukė ketvirtadienio rytą.

Klaipėdos uosto kapitono pavaduotojas E.Ringis pastebėjo, kad nors ketvirtadienį rytas ir buvo vėjuotas, tačiau laineris į uostą įplaukė be trukdžių.

„Be abejo, kiekvieno laivo įvedimas yra tam tikras iššūkis. Šis laivas niekuo nesiskiria. Tam turi būti geros oro sąlygos, visa kita. Tačiau mūsų darbuotojai yra profesionalai ir mums nėra didelis iššūkis įvesti tokį laivą. Tai yra mūsų darbas“, – paaiškino E.Ringis.

Atplukdė šimtus turistų

Prabangos nestokojantis laineris į uostamiestį atplukdė per 2500 turistų iš Vokietijos bei Austrijos.

Apie 1400 keleivių nuo pat ryto patraukė į ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją, Šilutės kraštą. Kai kurie su Klaipėda susipažino ir riedėdami dviračiais.

Uostamiesčio gatvėmis vaikštinėjo ir nemažai pavienių šiuo laivu atplaukusių keliautojų, dažną traukė turistus Teatro aikštėje pasitikęs liaudies amatų jomarkas.

Tiesa, būta ir tokių, kurie laiką nusprendė praleisti laive, mėgaudamiesi čia teikiamomis sveikatingumo paslaugomis, liedami prakaitą lainerio sporto klube, jaukiai šnekučiuodamiesi daugiau nei dešimtyje laivo restoranų bei denių ar leisdami laiką prie viršutiniame denyje esančių baseinų.

Ketvirtadienio rytą laive apsilankė ir laivo kapitoną bei įgulą pasveikino uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas ir Klaipėdos uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis.

Tradiciškai, pirmą kartą į miestą atplaukiančiam laivui yra įteikiamas specialus uosto ženklas.

Draugiškas aplinkai

Laivo kapitonas Todd Burgman teigė į uostamiestį atplaukiantis jau ne pirmą kartą. Praėjusiais metais jis į Klaipėdos krantus „atvedė“ kitą laivą – „Mein Schiff 4“.

T.Burgman pastebėjo, kad „Mein Schiff 5“ – itin draugiškas aplinkai. Jame yra sumontuota moderni išmetamųjų dujų valymo sistema, kuri taršą padeda sumažinti iki minimalios ribos bei kita aplinką tausojanti įranga.

„Turime džiaugtis, kad Klaipėda kruizinės laivybos kontekste išlieka populiariu uostu“, – pastebėjo V.Grubliauskas.

Uostamiesčio mero teigimu, šio laivo atplaukimas yra aiški deklaracija, kad kruizinė laivyba žengia nauju keliu ekologijos srityje.

„Šio laivo atplaukimas galėtų būti ženklu, kad naujos kartos laivai, tarp jų ir kruiziniai, yra visai kitoks žmogaus kūrinys kalbat apie aplinkos taršą, kitus aspektus“, – dėstė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
na ką , papilam . Jis kainuoja 625 milijonai ( 2534 keleivių su personalu , 1267 kajučių ) . O už 10,13 mln. eurų Kauno regione planuojama įrengti daugiau kaip 300 socialinių būstų . Kas geriau ? Na kad geriau namą statytis už 33 333 euro , tai čia ir taip aišku . Va taip apvaginėjama Lietuva ir statomas šlamštas , ir tai viską daro valstybės tarnautojai -- valstybės priešai .

aha

aha portretas
Tikrai ispudingas nors ir maciau tik nuo viaduko, bet vaizdas atrode nepakartojamai pravaziuojant :)

kruizinis laivas

kruizinis laivas portretas
per didelis kad praeitų pro uosto vartus,o dar čia šalia tanklaiviai kraunasi .....Juk pavojinga visiems....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    2
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    3
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių