Į vadovo kėdę – 33 pretendentai

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktoriaus konkursas sulaukė nemenko dėmesio. Dokumentus dalyvauti konkurse pateikė daugiau nei trys dešimtys kandidatų. Tiesa, nemaža jų dalis neįveikė ir pirmojo konkurso turo.

Iš 33 vertino 15

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros (KEPA) direktoriaus konkursas įgyja pagreitį.

Sulaukta net 33 kandidatų dokumentų.

Tiesa, jau po pirminės dokumentų atrankos paaiškėjo, kad iš jų tik 8 kandidatai pateikė visus reikalingus "popierius".

"Pakalbinus kitus, padavusius ne visą dokumentų paketą, jie vis dėlto pateikė likusius dokumentus. Taigi, iš viso valdybos posėdyje vertinti buvo 15 kandidatų", – dėstė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Ieškos geriausio

Posėdyje dalyvavo visi septyni įstaigos valdybos nariai. Kiekvienas jų iš pateiktų kandidatų pagal jų gyvenimo aprašymus bei motyvacinius laiškus išrinko po 6, jų manymu, geriausius.

Apibendrinus visų valdybos narių nuomones, daugiausia balsų surinkusių 6 kandidatų bus prašoma pateikti verslo planą.

Į antrąjį turą patekę pretendentai kito valdybos posėdžio metu turės pristatyti įstaigos veiklos programos viziją. Valdybos nariai taip pat numato skirti po 40 min. pokalbiui su kiekvienu kandidatu.

Tada po šių procedūrų valdyba išrinks tris kandidatus, kuriuos pateiks vertinti miesto merui, nes savivaldybės valdomų įstaigų vadovus parenka būtent jis.

"Kandidatų yra daug, o pasirinkti norime geriausią", – pabrėžė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Kuria ambicingą planą

Dabartinei KEPA direktorei Raimondai Laužikienei pamainos pradėta ieškoti brėžiant naują miesto plėtros scenarijų.

Šiuo metu Klaipėda su partneriais rengia miesto ekonominės plėtros strategiją, kuri turėtų padėti subalansuoti gyventojų srautą, pakelti Klaipėdoje dirbančiųjų ir gyvenančiųjų vidutinį darbo užmokestį, siekti, kad jaunėtų uostamiesčio visuomenė.

Todėl įgyvendinant šią programą numatomi darbai investicijų pritraukimo, švietimo, urbanistinės raidos, rinkodaros srityse.

Reikalingas vadovas, kuris gebėtų visas šias funkcijas įgyvendinti ir pasiekti keliamus tikslus.

Rūpinosi tik industrijomis

KEPA šiuo metu taip pat rūpinasi ir Kultūros fabriku.

E.Mantulova pastebėjo, kad kūrybinės industrijos yra ekonomikos variklis, tačiau tai tik viena KEPA veiklos sričių, numatyta įstaigos įstatuose, kurie iki šiol nebuvo keisti.

"Įstaiga ir buvo sukurta, kad padėtų kurtis verslui ir pritrauktų investicijų, tačiau realiai kol kas vystoma buvo tik kūrybinių industrijų veikla. Dabar siekiama vadovo, kuris galės subalansuoti visas veiklas, numatytas įstatuose ir kuriamoje strategijoje", – pabrėžė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
liberastai pasisodins ka reikia is gentvilu GAUJOS, gal gentvilu simoko kokia meiluze pasodins i ta kresla , galetu ir sene gentviliene arba grybliauskio narkoMafijos kokia prekibininke iš minijos 129 kokia cigone grubliauskio pardaveja !!!

Lietuvos 100-mečiui

Lietuvos 100-mečiui portretas
Supilsim kalną iš milijono akmenų, Klaipėdos centre, prie eglių septynių. Tuos akmenis mūsų broliai ir seserys suneš, Už tuos, kas dirba ir gyvena svetimuos kraštuos...

Kkm

Kkm portretas
Speju laimes liberalas arba prijauciantis. Normali praktika nenormaliam mieste.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių