Į žygį pajūriu leidosi rekordinis skaičius dalyvių

Į ištvermės žygį „Pėsčiomis pajūriu“ Kuršių nerijoje leidosi rekordinis skaičius dalyvių. Užsiregistravo apie 8 tūkst. entuziastų. Vieni žygeiviai rinkosi dvylikos kilometrų ilgio trasą, kiti buvo pasiryžę įveikti ir šimtą.

Žygio „Pėsčiomis pajūriu“ dalyviai rinkosi ir startavo Smiltynėje. Juos išlydėjo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Uostamiesčio vadovas džiaugėsi iniciatyva, kuri į uostamiestį priviliojo tiek daug gerai nusiteikusių, sporto ir judėjimo gamtoje nevengiančių žmonių.

Į žygį leidosi ir miestiečiai, ir gausus būrys svečių iš visos Lietuvos.

„Tikiu, kad Klaipėdoje gimė dar vienas puikus renginys. Linkiu jam tapti tradiciniu“, – tvirtino meras.

Prie žygeivių prisijungė ir savo jėgas išbandė ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Neringos meras Darius Jasaitis.

Žygio „Pėsčiomis pajūriu“ dalyviai ėjo nuo Smiltynės iki Nidos. Jie aplankė visas pakrantėje esančias gyvenvietes. Žygio trasos driekėsi palei jūros krantą, mišku, dviračių takais. Žygeiviai galėjo susipažinti su neatrastais Kuršių nerijos gamtos kampeliais.

Trasas dalyviai galėjo rinktis pagal savo jėgas. Organizatoriai – viešoji įstaiga „TrenkTuras“ pasiūlė penkis maršrutus. Pabrėžta, kad trasos subalansuotos visiems – nuo mažų vaikų, senjorų iki iššūkių nebijančių aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Trumpiausioji trasa siekė 12,5 kilometrų. Pasak organizatorių, šį maršrutą galima įveikti vienu ypu. Per pusdienį dalyviai turėjo įveikti 25 kilometrų ilgio trasą, dieną – 50 kilometrų.

Ištvermingiausiems buvo siūloma 50 kilometrų ir 100 kilometrų trasos. Numatyta, kad pirmąją įveikti galima per naktį, o antrąją – per parą.

Pirmieji trasą įveikę žygio dalyviai džiaugėsi gražiu oru ir kvapą gniaužiančiais Kuršių nerijos vaizdais. Jiems buvo įteikti medaliai ir diplomai, liudijantys apie įveiktą maršrutą.

Žygis „Pėsčiomis pajūriu“ surengtas trečią kartą. Praėjusiais metais į jį leidosi apie 2 tūkst. žmonių. Organizatoriai iš anksto prognozavo, kad šiųmetinis žygis bus įspūdingesnis ir didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

3 kartas - ilgiausias

3 kartas - ilgiausias portretas
Pernai 50 km dieną, šiemet 50 km naktį. Kitais metais belieka 100 km bandyti.

Kitais

Kitais  portretas
metais eisiu ir aš

Giedrė

Giedrė portretas
Na va ir pozityvas Tėvynėje galų gale
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių