Įamžins B. Rožinsko atminimą

Klaipėdoje bus įamžintas buriuotojo Broniaus Rožinsko (1912–1986 m.), pirmojo lietuvio, jachta perplaukusio Atlanto vandenyną, atminimas. Danės krantinėje bus pastatytas šį įvykį priminsiantis knechtas.

Klausimą dėl B.Rožinsko įamžinimo svarstė Klaipėdos miesto savivaldybės įvaizdžio komisija.

Knechtą norima įrengti Danės krantinėje, ties Žvejų gatvės 2 namu. To ėmėsi uostamiesčio Rotary klubas "Concordia 1826", kuris savo veikla puoselėja krašto jūrines ir istorines vertybes.

Akcentuota, kad šiemet Lietuva minės valstybės nepriklausomybės šimtmetį. Kiekviena šalies bendruomenė stengiasi įprasminti šią datą.

Miesto taryba dar 2010 m. priėmė sprendimą dėl B.Rožinsko – pirmojo lietuvio buriuotojo, jachta perplaukusio Atlanto vandenyną, – įamžinimo, tačiau tai nebuvo padaryta.

Tad Rotary klubas "Concordia 1826" ėmėsi veiksmų. Atkreiptas dėmesys, kad B.Rožinskas savo jachta "Hermes II" Atlanto vandenyną perplaukė 1963 m.

Šiemet sukanka 55 metai, kai jis įvykdė šį žygdarbį ir savo plaukimą skyrė Lietuvos tautai.

"Susisiekus su B.Rožinsko dukra Nijole Rožinskaite-Zelwinder sutarta, kad perimsime knechto užsakovo ir organizatoriaus funkcijas", – teigė uostamiesčio Rotary klubo "Concordia 1826" prezidentas Virginijus Jurgelevičius.

Knechto, kuris pagerbs B.Rožinsko atminimą, projektą rengia skulptorius Klaudijus Pūdymas. Planuojama, kad šis atminimo ženklas Danės krantinėje bus atidengtas ne vėliau nei per Jūros šventę.

Klausimą dėl B.Rožinsko atminimo įamžinimo taip pat svarstys Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to mildai lopaitei

to mildai lopaitei portretas
DANGES krantineje..

komunai

komunai portretas
DANGĖS krantinėje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių