„Ichtiandrą“ sustabdė įspėjamieji šūviai

Sieną su Rusija saugantiems Viešvilės užkardos pasieniečiams įkliuvo plaukikas, Nemunu į Lietuvą mėginęs atgabenti kontrabandinių rūkalų krovinį. Pažeidėją Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tik po įspėjamųjų šūvių į orą. 

Trečiadienį anksti ryte Nemune, ties Pagėgių savivaldybės Baltupėnų kaimu, motorine valtimi patruliavę VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilė užkardos pareigūnai užfiksavo iš Rusijos pusės plaukiantį asmenį. Jis kirto upės farvaterį, kuriuo eina dviejų valstybių siena ir ėmė artėti Lietuvos kranto link. Buvo matyti, kad pažeidėjas paskui save tempia tarpusavyje suraišiotas dėžes.

Plaukikas pastebėjo, jog pasieniečių motorinė valtis dideliu greičiu skuba pastoti jam kelią grįžti į Rusiją. Vyras apsisuko ir mėgino plaukti atgal, tačiau pasienietis iš tarnybinio pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų bei pareikalavo pažeidėjo su kroviniu priplaukti prie valties.

Netrukus išsiaiškinta, kad sulaikytasis yra 20 metų Kaliningrado srities gyventojas. Jis į Lietuvą mėgino atplukdyti šešias juoda polietileno plėvele ir lipnia juosta apklijuotas dėžes su kontrabandiniais rūkalais. Jo gabenti 3 tūkstančiai pakelių cigarečių „Bond Street Lights“ buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis taip pat patikrino vietovę ties Baltupėnų kaimu, kurlink plaukė pažeidėjas, tačiau čia nieko įtartino neaptiko.

Sulaikytasis ir jo gabentas krovinys buvo pristatyti į Viešvilės užkardą.

Tą pačią dieną VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, o šiandien surinktą bylos medžiagą perdavė teismui.

Po apklausos į areštinę uždarytas Rusijos pilietis bus teisiamas pagreitinto proceso tvarka.


Šiame straipsnyje: ichtiandras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių