„Ichtiandras“ Nemunu į Lietuvą plukdė cigarečių dėžes

Nemune pasieniečiai sulaikė plaukiką, kuris iš Kaliningrado srities į Lietuvą vandeniu tempė 16 dėžių kontrabandinių rūkalų. Į areštinę uždarytas „ichtiandras“ suimtas mėnesiui.

Šeštadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečiai per mobilią termovizorinę įrangą ties Šilutės rajono Paleičių kaimu pamatė kelis įtartinus asmenis Rusijos pusėje.

Užfiksuota, kaip jie tamsoje prie Nemuno kranto neša dėžes, tačiau netrukus su kroviniu vėl pasišalina į Rusijos gilumą. Apie tai Vileikių pasieniečiai pranešė kolegoms Kaliningrado srityje, tačiau ir toliau liko stebėti šioje vietoje Nemunu einančią sieną.

Maždaug po pusvalandžio Rusijos krante su dėžėmis vėl pasirodė grupelė asmenų. Jie į vandenį nuleido savo krovinį, o vienas, šokęs į Nemuną, pradėjo plaukti link Lietuvos paskui save tempdamas suraišiotų dėžių virtinę.

Stebimas VSAT pareigūnų „ichtiandras“ kirto sieną ir toliau artėjo prie Lietuvos kranto, kur jo laukė Vileikių užkardos pasieniečių spąstai.

Į šią vietą dideliu greičiu atskubėjo netoliese laukusi tarnybinio VSAT katerio įgula, kuri užkirto kelią „ichtiandrui“ grįžti į Rusiją. Lietuvos krante jo jau laukė kiti pasieniečių patruliai.

Supratęs, į kokią situaciją pateko, plaukikas dar bandė suktis ir plaukti į Rusiją, tačiau vienas iš kateriu atskubėjusių pasieniečių iš tarnybinio pistoleto į viršų paleido įspėjamąjį šūvį. Rusiškai šaukdamas, kad pasiduoda, „ichtiandras“ nebesipriešino. Jį pasieniečiai įsitempė į katerį ir antrankiais prirakino prie turėklo.

Netrukus „ichtiandras“ ir jo plukdytas krovinys buvo pristatyti į Vileikių užkardą. Plaukikas, vilkėjęs hidrokostiumą ir avėjęs plaukmenis, prisistatė 28-erių Kaliningrado srities gyventoju. Jis iš viso bandė į Lietuvą atgabenti 16 dėžių, arba 8 tūkst. pakelių, cigarečių „Saint George 7“ su Rusijos banderolėmis.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl kontrabandos ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rusą pasieniečiai uždarė į areštinę. Šilutės rajono apylinkės teismas jį leido suimti mėnesiui.


Šiame straipsnyje: ichtiandras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerukantis

Nerukantis portretas
Idomu kur dingo is muitines isvaziaves vilkikas su kontrabandinemis cigaretemis???? "Ichtiandras" sugautas -nedave navaro...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių