Ieškomas naujas bunos Palangoje šeimininkas

Likviduojama Klaipėdos apskrities viršininko administracija niekaip negali atsikratyti jai priklausančio turto - akmeninės bunos ir Plytinės kamino.

Ši problema trečiadienį buvo aptarta apskrities administracijoje vykusiame pasitarime su Aplinkos ministerijos kancleriu Robertu Klovu.

Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas pripažino, jog prie Palangos tilto įrengtą akmeninę buną apskritis pražiopsojo. Tik dabar pastebėta, kad ji priklauso apskrities administracijai, o iki jos likvidavimo liko tik du mėnesiai.

Akmeninė bunos rinkos vertė - 1 mln. 606 tūkst. litų.

Aplinkos ministerijos atstovai kratėsi tokio turto ir teigė, jog į savo ar jai priklausančių įstaigų balansą bunos perimti nėra pasirengę.

„Turtas turi būti perduotas tam, kas jį naudotų pagal paskirtį“, - teigė R.Klovas.

Jo nuomone, akmeninę buną tikslingiausia perduoti Palangos savivaldybei. Tačiau suabejota, ar ji norės perimti šį turtą. Pagrindinė priežastis - pinigai. Jei turtas kuriai nors įstaigai priklauso nuosavybės teise, ji ir privalo juo rūpintis. Neatmetama galimybė, kad buną po kelerių metų teks remontuoti ar ilginti, todėl Palangos savivaldybė turėtų skirti pinigų.

Galiausiai nuspręsta, jog vis tiek reikia sužinoti Palangos savivaldybės poziciją, ar ji sutiks perimti akmeninę buną.

Dar vienas Klaipėdos apskrities viršininko administracijos rūpestis - uostamiestyje, Rėvos gatvėje Plytinės kaminas. Teismas jį yra pripažinęs bešeimininkiu, o todėl apskrities administraciją jį įrašė į savo apskaitą, o dabar negali atsikratyti.

„Geriausia tą kaminą nugriauti, nes jis kelia grėsmė praeiviams, nuo jo byra plytos. Be to, neseniai, kai ant jo buvo užlipusi mergina, vos pavyko išvengti nelaimės“, - svečius iš Vilniaus informavo A.Burkšas.

Suskaičiuota, kad nugriauti kaminą nuo viršaus iki pamatų reikėtų 72 tūkst. litų.

Klaipėdiečiai valdininkai dėl Plytinės kamino jau kreipėsi į Finansų bei Aplinkos ministerijas. Pirmoji atrašė, kad pinigų neskirs, o antroji, jog klausimą svarstys.

Tačiau trečiadienį pasitarime nuspręsta, jog dėl Plytinės kamino reikėtų kreiptis į Valstybės turto fondą, kad jisnenaudojamą statinį perimtų, o paskui rūpintųsi jo nugriovimu ar privatizavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių