Įgyvendinant Statybininkų pr. projektą ieškos investuotojų

Rengiant Statybininkų prospekto tęsinio projektą, susidurta su finansiniais iššūkiais. Savivaldybės atstovai ėmė žvalgytis partnerių ir investuotojų, kurie palengvintų ant savivaldybės pečių kritusią finansinę naštą.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas surengė susitikimą, kuriame aptartas Statybininkų prospekto tęsinio likimas.

Anot miesto vadovo, šis projektas itin svarbus įgyvendinant Klaipėdos darnaus judumo planą, tad natūralu, jog juo domisi dauguma uostamiesčio verslininkų.

Susitikime dalyvavo Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos, investuotojų ir savivaldybės administracijos atstovai.

Panašu, jog sėkmingai užbaigti projektą vien savivaldybės lėšomis nepavyks, tad imtasi žvalgytis potencialių partnerių ir investuotojų.

"Įgyvendinti šį projektą vienai savivaldybei praktiškai neįmanoma. Susitikimo metu svarstėme galimybę suremti pečius su kitomis institucijomis", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Svarstoma, kad projekto partneriais galėtų tapti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Susisiekimo ir Ūkio ministerijos.

Taip pat neatmetama galimybė skelbti viešą konkursą.

Planuojama, kad užbaigus projektą iš Statybininkų prospekto bus galima patekti tiesiai į kelią Šilutė–Klaipėda.

Prospekto tęsinys turėtų nusidriekti per Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos teritoriją.

Anot V.Grubliausko, šis projektas svarbus tiek uostamiesčiui, tiek ir visai Lietuvai.

"Miestui ir valstybei reikia tokios arterijos. Ši jungtis ne ką mažiau reikšminga už Baltijos prospekto–Šilutės plento projektą", – teigė V.Grubliauskas.

Tikimasi, kad Statybininkų prospekte nutiesus 4 eismo juostų B2 kategorijos trasą sumažės sunkiasvorių transporto priemonių apgultis Vilniaus plente ir Baltijos prospekte.

Šiuo sprendimu viliamasi sumažinti ir lengvųjų automobilių srautus, kadangi pratęsus prospektą atsiras papildoma išvaža iš Klaipėdos miesto teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyla

Tyla portretas
Laukiame Statybininkų pr. tęsinio???

Ginas

Ginas portretas
tik ne per statybininku prospekta daryti isvaziavima sunkiasvoriam transportui, o pratesti Jurininku prospekta tiesiai i Silutes plenta. Per Statybininku prospekta turetu buti isvaziavimas tik lengvajam transportui.

>Rolka

>Rolka portretas
Is savibledos ar is uosto tamstele?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių