Įjungti šildymo neskuba, nors jau gali

Klaipėdoje jau galima skelbti oficialią šildymo sezoną pradžią. Tris paras iš eilės vidutinė temperatūra buvo mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Šeštadienį pastaroji siekė 9,9, sekmadienį – 8,2, pirmadienį – 8,8 laipsnius šilumos. Panaši vidutinė oro temperatūra turėtų būti ir antradienio.

Nors orai jau leidžia skelbti šildymo sezoną, uostamiesčio valdžia to daryti neskuba.

„Galvojame, kad dar ne laikas. Buvau kalbėtis su kitu padaliniu dėl mokyklų, vaikų lopšelių-darželių šildymo. Paprastai šios įstaigos yra jautriausios. Pirmosios išreiškia prašymus įjungti šildymą. Tačiau kol kas jų nėra“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Jis atkreipė dėmesį, kad tyli ir gyventojai. Viešojoje erdvėje nemaža dalis dar pasisako, kad nebūtų įjungtas šildymas. Dažniausia priežastis – noras sutaupyti.

„Nesivadovaujame aklai oro temperatūromis. Dabar įtakos turėjo vėsesnės naktys. Tačiau prognozuojama, kad šiek tiek atšils ir tamsiuoju paros metu. Atsižvelgiame ir į gyventojų nuomonę. Aišku, jei lietingi, vėjuoti ir vėsūs orai laikysis ilgiau, neturėsime kito pasirinkimo, kaip skelbti šildymo sezono pradžią“, – komentavo vedėjas.

A.Gaižučio teimu, didesnė tikimybė, kad šildymo sezonas uostamiestyje startuos kitą savaitę.

„Susirinksime pirmadienį, vertinsime situaciją ir spręsime, ką daryti. Dabar dar tikrai anksti. Spalio pradžia. Paprastai oficiali šildymo sezono pradžia Klaipėdoje būdavo skelbiama šio mėnesio viduryje ar pabaigoje“, – tvirtino vedėjas.

A.Gaižutis priminė, kad gyventojai gali pradėti šildytis anksčiau, nelaukdami savivaldybės sprendimo pradėti šildymo sezoną. Pastarasis labiau skirtas jos įstaigoms, yra atskaita, nuo kada mokamos kompensacijos už šildymą.

Norint, kad daugiabučiame name pradėtų šilti radiatoriai, reikia daugumos pritarimo. Tačiau gyventojai tokia praktika nesinaudoja. Laukia, kol šildymo sezonas startuos visame mieste.

„Sunku priimti sprendimą, kai oro temperatūra yra ant ribos. Reikia įvertinti visas aplinkybes. Paprastai, kaip paskelbiame šildymo sezono pradžią, pašviečia saulutė. Žmonės tada pyksta“, – tvirtino vedėjas.

Anksčiausiai šildymo sezonas uostamiestyje yra startavęs prieš dvejus metus – spalio 9 d.

Šiemet pirmasis oficialią jo pradžią iš didžiųjų miestų paskelbė Kaunas. Čia šildymo sezonas startuoja nuo trečiadienio, spalio 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktorija

Viktorija portretas
Tikrai jau reikia šildymo, nebeįmanoma namie būti. Ne tai kad šalta, bet drėgmės tiek, kad visur viskas pelyti pradėjo ir nei elektrinis šildytuvas nepadeda, nei trys drėgmės surinkėjai. Kas be vaikų gyvena, tiems gal ir gerai, bet turint mažų pipirų tokiuose namuose tikrai nebesinori būti.

Vaida

Vaida portretas
Reikia sildymo lauke salta lietinga dregme visur prasides ligos, greiciau pajunkit, pencininkai pasisako kad jiems silta o kur seimos su vaikais

Gyventoja

Gyventoja portretas
Kiek galit šaldyt žmones patys šiltai sėdėdami, juk ne veltui duodat, gal ir duonos neprekiaukit.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių