Įkyrėjo Žvejų gatvės „plyta“

Senamiesčio gyventojai piktokai žvilgčioja į tuščias Žvejų gatvės lauko kavines ir ragina miesto valdžią nuimti eismą šioje gatvėje draudžiantį ženklą.

"Kiekvieną kartą sukame ratus, užuot važiavę tiesiai, kur mums reikia. Kiek pamenu, sprendimas riboti eismą šioje gatvėje buvo priimtas dėl vasaros sezonu darbą pradedančių lauko kavinių. Vasara seniai baigėsi, orai atšalo, kavinės tuščios, o ženklas vis tiek nervina", – piktinosi senamiesčio gyventojas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad tvarka riboti eismą Žvejų gatvėje buvo nustatyta trejiems metams.

"Šiemet šios tvarkos laikas baigiasi, o kaip bus kitais metais, teks svarstyti. Eismas ribojamas nuo gegužės 15-osios iki rugsėjo 30-osios. Kitą savaitę ženklas bus nuimtas, gyventojoms tereikia pakentėti savaitę", – ramino R.Mockus.

Kai kurių politikų išskirtinio dėmesio sulaukiančios maitinimo įstaigos senamiestyje savo lauko paviljonus kažkodėl yra įsirengusios ant važiuojamosios kelio dalies. Todėl ir prireikė eismą ribojančių ženklų.

"Na, gerai, tegul jie stato stalus ant važiuojamosios dalies, tačiau kam visą eismą gatvėje uždaryti? Jei yra paviljonas, vairuotojas jį gali apvažiuoti", – pastebėjo gyventojas.

Vedėjas R.Mockus tikino, jog nėra tikras, ar palaikys idėją pratęsti šios tvarkos galiojimą kitais metais.

"Mintis riboti eismą buvo grįsta tuo, kad tikėtasi šią gatvės dalį paversti pėsčiųjų promenada. Viltasi, kad šioje vietoje atsiras daugiau lauko kavinių. Tačiau veikia tik dvi. Manau, reikės persvarstyti šį klausimą, nėra logiška ir toliau riboti eismą", – nuomonę išsakė R.Mockus.

Eismo judėjimo schema buvo sukurta 2014 m. Kitų metų pavasarį Saugaus eismo komisija turės apsispręsti, ar vėl tvirtinti šią tvarką.

"Tobulinimui ribų nėra. Reikės žiūrėti, kaip čia paprasčiau padarius, kad visi būtų patenkinti", – kalbėjo R.Mockus.


Šiame straipsnyje: Žvejų gatvėplytaeismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senamiestietis

Senamiestietis portretas
Senamiestyje kas liečia eismą tai chaosas, vienos 'plytos",grįžti namo neįmanoma atrodo ,kad tai draudžiama miesto zona. Na,o autobusai taip ir toliau niokoja senamiestį. Jau nekalbant apie suniokotą Biržos tilto būklę.

kas per

kas per portretas
durna mada kavines išplėsti į važiuojamąją dalį!?Čia rodiklis ką ir kaip baudžia miesto tvarkos priežiūros skyrius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių