Ilgąjį savaitgalį kurortuose laukiama poilsiautojų apgulties

Ilgąjį savaitgalį visos šalies gyventojai masiškai krausis lagaminus ir trauks į pajūrį. Perspėjama, kad jau dabar Palangos viešbučiuose ar pas privačius nuomotojus laisvų vietų beveik neliko. Neringoje, gerai paieškojus, dar galima atrasti vieną kitą kambarį.

Ilgąjį savaitgalį visos šalies gyventojai masiškai krausis lagaminus ir trauks į pajūrį. Perspėjama, kad jau dabar Palangos viešbučiuose ar pas privačius nuomotojus laisvų vietų beveik neliko. Neringoje, gerai paieškojus, dar galima atrasti vieną kitą kambarį.

Šį savaitgalį neplanuotai į pajūrį išsirengę ir nakvynės ieškantys žmonės gali likti nieko nepešę.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, baigiantis savaitei uostamiesčio viešbučiai jau buvo užimti.

„Visi viešbučiai – sausakimši. Mieste galbūt liko kokie keturi kambariai“, – dėstė pašnekovė.

R.Savickienės teigimu, liepa – atostogų metas, o šiltas numatomas ilgasis savaitgalis dar labiau paskatins gyventojus dumti prie jūros.

Panaši situacija susiklostė ir vasaros sostine tituluojamoje Palangoje. Ten dauguma viešbučių bei privačių nuomotojų taip pat užimti. Palangą šį savaitgalį daugiausia renkasi lietuviai, latviai ir rusai.

Poilsiautojų gausa kurorte, kaip ir uostamiestyje, aiškinama šventiniu savaitgaliu ir pirmąja didesne vasariškos kaitros banga.

Internetinio portalo, talpinančio nakvynės nuomos skelbimus, atstovė Vaida Jurkėnienė pastebėjo, kad Neringoje ir Šventojoje kainos išlieka stabilios, o Palangoje pastebimas ir jų mažėjimas.

Esą pinga liukso klasės apartamentai, mat didėja jų pasiūla.

V.Jurkėnienė atkreipė dėmesį, kad prieš šį savaitgalį, kaip įprasta, gyventojai nakvyne pradėjo domėtis skirtingu metu. Didžiausia apgultis esą pastebima pirmadieniais. Srautas sumažėja savaitės viduryje ir antroji banga atslenka paskutinėmis savaitės dienomis.

O Neringa šio savaitgalio laukia kaip tikrojo šiųmečio vasaros sezono starto.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pareigas laikinai einanti Eglė Baltranaitė patikino, kad kurortas jau visiškai pasirengęs ilgajam savaitgaliui ir nekantriai laukia būrio poilsiautojų.

„Nuo Valstybės dienos iki Žolinės šventės paprastai fiksuojame patį didžiausią lankytojų skaičių. Šį savaitgalį tikrai laukiame pagyvėjimo“, – neslėpė pašnekovė.

Vis dėlto, E.Baltranaitės teigimu, laisvų vietų apsistoti Neringoje dar yra likę ir viešbučiuose, ir privačiame sektoriuje.

Pašnekovė patikino, kad ilgajam savaitgaliui atostogas dar galima susiplanuoti ir paskutinę minutę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių