Įmonė sutvarkyti aplinkos Debreceno gatvėje nesiteikia

Pernai rudenį atkurti per daug metų sunykusią lietaus nuotekų kanalizaciją šalia Debreceno gatvės daugiabučių namų pasamdyta įmonė išmalė visą teritoriją ir iki šiol jos nesutvarkė. Mažeikių rajone registruotos įmonės vadovo negąsdina nei įspėjimai, nei baudos. Duoto žodžio jis nesilaiko.

Lietūs atskleidė trūkumus

Panašu, kad Klaipėdos savivaldybei teks krapštyti pinigų ir ieškoti kitos įmonės, kuri turės sutvarkyti mažeikiškių paliktą netvarką.

Mažeikių rajone, Sovaičių kaime registruota įmonė "Liutenas" gruodį iš naujo klojo lietaus kanalizaciją šalia parkelio ir mokyklų, netoli Debreceno gatvės.

Pernykščio rudens lietūs daugelį miesto plotų buvo pavertę šlapiomis klampynėmis, o Debreceno gatvėje vanduo pasiekė namų laiptines.

Tada paaiškėjo, kad kai kuriose vietose per daug metų sunyko lietaus kanalizacija.

Lijo ne vieną mėnesį, tad darbininkai dirbo itin sunkiomis sąlygomis, paklotus vamzdžius jie užversdavo šlapia koše virtusiu gruntu.

Paliko abu batus

Ties Debreceno g. 13-uoju namu buvusio tako vietoje taip pat atsirado klampynė. Žmonės bandydavo eiti ta vieta, kur buvo takas, bet daugelis apsisukę grįždavo, nes ši vieta tapo net pavojinga.

"Klaipėda" rašė apie vieno namo gyventojų užfiksuotą vaizdą, kai moteris įklimpo purvynėje ir neturėjo kitos išeities, kaip tik įklimpusius batus palikti purvynėje ir namo pareiti basai.

Tąkart klaipėdiečiai piktinosi tokiu darbininkų darbu ir stebėjosi, kad pavojingai klampi vieta nebuvo aptverta ar pažymėta STOP juosta.

Įmonės "Liutenas" vadovas Žilvinas Liutikas patarė kalbėti su įmonėje dirbusiu jo tėvu Romu Liutiku, o šis pažadėjo netrukus aptverti klampią vietą. Sutvarkyti ją ketinta, kai tik nurims lietūs ir žemė taps sausesnė.

Sankcijos nepadėjo

Praėjo pusmetis. Rudens liūtis ir buvusią klampynę šioje vietoje dar primena sausros išdžiovintoje dirvoje tebestyrantys batų aulai.

Panašu, kad darbininkai čia negrįžo nei žiemą, nei pavasarį, nei vasarą. Vis dar neišstumdyti kėpso kalnai žemių, riogso palikti vamzdžiai, teritorija nesutvarkyta, pėsčiųjų takas neatkurtas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Alma Montvilienė patikino, kad šią situaciją puikiai žino.

"Tai yra tikras skaudulys. Įmonė nevykdo savo įsipareigojimų, parašė garantinius raštus, kuriais pažadėjo sutvarkyti teritoriją iš pradžių iki gegužės 31 dienos, paskui – iki birželio 30-osios. Direktorius mus vis tikina, kad šią vietą sutvarkys, vis aiškina, kad nesklandumai – laikini. Apie netvarką pranešėme Viešosios tvarkos skyriui, tikėdamiesi, kad protokolai ir skiriamos baudos juos sudrausmins. Bandysime dar klibinti, klausti, kada jie ketina vykdyti pažadus ir ar žada tai daryti", – pasakojo A.Montvilienė.

Vėl maitino pažadais

Internete skelbiama, kad įmonė "Liutenas" yra įsiskolinusi "Sodrai" dešimtis tūkstančių eurų.

Penktadienį savivaldybės darbuotoja telefonu bendravo su įmonės vadovu.

Jis ir vėl atsiprašinėjo ir patikino, kad šiomis dienomis įdarbino naujų žmonių, kurie jau pirmadienį pradės darbuotis uostamiesčio Debreceno gatvėje: paklos išvažinėtus takus, išlygins žemę, sutvarkys aplinką.

Norėjome, kad gyventojams būtų patogiau ir gražiau, o išėjo priešingai.

Jeigu ir šio pažado įmonė netesės, jos laukia griežtos sankcijos ar net teismas, o savivaldybei tektų samdyti kitą bendrovę.

"Mano praktikoje tai – pirmas atvejis. Norėjome, kad gyventojams būtų patogiau ir gražiau, o išėjo priešingai", – konstatavo A.Montvilienė.

Pakalbinti Ž.Liutiką norėjo ir "Klaipėdos" korespondentai. Pirmą kartą pareiškęs, kad vairuoja, vyras paprašė paskambinti kitą kartą. O kitą kartą jis ragelio nebekėlė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
privatininkas pinigų nemokėtų tol kol nebaigtas darbas, o kai valdiški (visų mūsų)pinigai tai svarbu teisingai pasidalint :-)

Anonimas

Anonimas portretas
Siulau Dudai pirma patikrinti atliktus darbus ,o TADA ismoketi pinigus ,uz atlikta DARBA.

As

As  portretas
Niekaip nesuprantu Liuterna yra registruota Vilniuj Drutelio įmonė. .tai pačiais pavadinimas ar kaip mėto. Pėdsakus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių