Įmonių pertvarkymas uostamiestyje: „Debreceno vaistinė“ tapo bendrove

Klaipėdos savivaldybės įmonė "Debreceno vaistinė" pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę, kurios visos akcijos priklauso miestui. Pakeitus teisinį statusą, esą bus palengvintas įmonės valdymas.

Miestui nuosavybės teise priklausantis turtas, Klaipėdos savivaldybės įmonė performuota į uždarąją akcinę bendrovę.

"Tai buvo mūsų paskutinė savivaldybės įmonė. Buvo dar Senasis turgus, kuris jau anksčiau pertvarkytas į bendrovę", – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

"Debreceno vaistinė" teikia farmacines paslaugas, užsiima vaistų ir vaistinių medžiagų (preparatų) gamyba, įsigijimu bei pardavimu.

Tai buvo mūsų paskutinė savivaldybės įmonė.

Bendrovės įstatinio kapitalo dydis – 520 tūkst. eurų. Jis suformuotas Klaipėdos miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausančiu ilgalaikiu materialiuoju turtu, kurio nepriklausomo turto vertintojo nustatyta rinkos vertė ir yra 520 tūkst. eurų.

Kapitalas padalytas į 52 tūkst. vienetų paprastųjų akcijų, kurios vienos nominali vertė – 10 eurų.

Pertvarkius įmonę į bendrovę, jos valdymo organas privalo užtikrinti nepertraukiamą darbą.

"Debreceno vaistinė" veikia gana sudėtingomis konkurencinėmis sąlygomis, bet ji pastaraisiais metais dirbo pelningai, nors tas pelnas ir siekia tik kelis tūkstančius eurų per metus.

"Ši vaistinė specifinė tuo, kad gamina vaistus pagal gydymo įstaigų ir pagal individualius užsakymus. Ir tai jai padeda dar šiek tiek laikytis ir uždirbti pelną. Visų bendrovės akcijų savininkė yra Klaipėdos miesto savivaldybė. Pakeitus įmonės juridinį statusą, apie akcijų pardavimą kol kas nesvarstome", – tikino E. Simokaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gera vaistine..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių