Įnamiai nuodija gyvenimą

Garbaus amžiaus klaipėdietė, į savo namus įsileidusi nuomininką, tapo naujakurio ir niekur nedirbančių dar trijų jo draugužių įkaite. Vyrai gyvena senolės bute ir už nieką nemoka. Maža to, jie be skrupulų išleidžia ir moters pensiją. Buto šeimininkė bejėgė įsibrovėlius iškrapštyti iš savo namų.

Garbaus amžiaus klaipėdietė, į savo namus įsileidusi nuomininką, tapo naujakurio ir niekur nedirbančių dar trijų jo draugužių įkaite. Vyrai gyvena senolės bute ir už nieką nemoka. Maža to, jie be skrupulų išleidžia ir moters pensiją. Buto šeimininkė bejėgė įsibrovėlius iškrapštyti iš savo namų.

Gyvenimą pavertė pragaru

74-erių Jelena (vardas pakeistas – A.D.) gyvena daugiabutyje netoli Senojo turgaus. Situacija, į kurią pateko moteris, nepavydėtina. Vienintelis artimas žmogus – jos įsūnis, bet jis santykius su įmote yra beveik nutraukęs.

Jelenai kažkas patarė, kad galbūt jai bus lengviau verstis, jei ji išnuomos vieną iš dviejų savo buto kambarių kokiam nors žmogui. Esą ir butą išlaikyti bus lengviau, ir žodžiu persimesti atsiras su kuo.

Taip prieš penkerius metus pas senutę apsigyveno trisdešimtmetis Andrejus, kuris netapo jos paguoda. Veikiau priešingai – Jelenos gyvenimas virto košmaru.
Į svetimą butą Andrejus po kurio laiko atsivedė Kostiką, paskui – ir Olegą bei Vadimą. Taip keturi augaloti vyrai atsidūrė Jelenos būste.

Įnamiai valgė senolės maistą, apšnerkštė butą, rūkė kambariuose, girtavo ir triukšmavo. Senolė varė juos lauk, bet įnamiai nepaisė iš lovos sunkiai bepakylančios šeimininkės.

Šitaip gyvenimo saulėlydyje kiekviena diena senolei tapo išbandymu. Įsibrovėliai ėmė naudotis ir močiutės banko sąskaita, į kurią kas mėnesį įplaukdavo jos pensija.
Tokį vienišų asmenų butų užėmimo būdą Rusijos didmiesčiuose jau seniai taiko kriminaliniai nusikaltėliai. Tik pabaiga būna dar šiurpesnė. Netikėtai perrašę savo nekilnojamąjį turtą svetimiems žmonėms, senoliai dingsta be žinios.

Prišlapino koridoriuje

Kai Jelena įsileido nuomininką, o šis atsivedė ir tris draugus, labai greitai butas virto landyne. Vos atvėrus duris, tvoksteli šlapimo tvaikas. Kažkuris iš įnamių nebesusilaikė ir prišlapino tiesiog ant koridoriaus grindų prie tualeto durų.

Tualeto, jau nekalbant apie vonią, vaizdas sunkiai žodžiais apibūdinamas. Virtuvė primena sąvartyną tiek vaizdu, tiek kvapais.

Kambaryje, kuriame lovoje guli sunkiai vaikštanti senolė, dar matyti buvusio geresnio gyvenimo ženklai – kadaise gražių tapetų liekanos, aplūžusi didžiulė sekcija, prie Jelenos lovos ant sienos kabo milžiniška vėduoklė.
Moters patalai neskalbti tiek laiko, kad iš baltų virto tamsiai pilkais. Šlapimu dvokia ir jos lova. Tame pačiame kambaryje ant grindų numestas čiužinys – ten įnamio Olego kampas.

Dieną bute būna tik pati Jelena ir vienas iš įnamių. Kiti – "dirba". Galima tik spėti, kokios jie srities ekspertai. "Darbininkai" grįžta po pietų ir prasideda pragaras ne tik senolei, bet ir jos kaimynams.
Šie tvirtino dėl keliamo triukšmo ne kartą kvietę policijos pareigūnus, tačiau esą pasirodydavo apylinkės inspektorius, pamindžikuodavo prie durų ir sprukdavo atgal. Suprantama, nejauku susitikti su tokia gauja piktų vyrų. Ir košmaras tęsiasi.

Prarado "aukso gyslą"

Geras gyvenimas senutės sąskaita staiga baigėsi, kai kažkuris iš įnamių per neatsargumą sugebėjo užblokuoti banko kortelę, nes neteisingai bankomate suvedė PIN kodą. Tada prasidėjo panika.

Kaip panaikinti kortelės blokavimą, jei močiutės paso galiojimas baigėsi prieš dvejus metus, o ji pati ant kojų nebepastovi ir nei paso pasikeisti, nei į banką nueiti nebegali?

Vyrai prarado "aukso gyslą", kuria naudojosi kelerius metus. Įniršęs Kostikas net įspyrė Jelenai į koją sunkiu darbiniu batu. Moters koja pajuodavo ir kraujosruvos neišnyksta jau kurį laiką. Senolė išvis nebegali paeiti.

"Ji turi mažai kraujo, todėl jos ta koja ir juoda", – savo medicinines žinias pademonstravo įnamis Olegas.

Į močiutės butą jau pradėjo plūsti laiškai iš komunalines paslaugas teikiančių įmonių, nes, įsikūrus įnamiams, skolos už šildymą šiandien viršija 2 tūkst. litų, už elektrą – daugiau nei 1 tūkst., už šaltą vandenį – beveik 700 litų.
Už dujas paskutinį kartą sumokėta 2012 metų birželį.

"Ar esate kada matę, kas būna, kai į avilį įsimeta tranai? Jie viską suryja, ką suneša kitos bitės, ir tarpsta jų sąskaita. Taip ir čia, tik dar blogiau. Keturi suaugę vyrai gyvena močiutės sąskaita. Jie juk – benamiai, o čia – šiltas butas, už nieką mokėti nereikia, ir dar senolė gauna pensiją. Kodėl nepasinaudojus? Ten būna ir muštynių, kas vakarą baisus triukšmas. Įsivaizduokite, kaip ten gali gyventi senas žmogus?" – klausė viešumo nepanorusi kaimynė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasipiktinusi

pasipiktinusi portretas
Na kokia ten mociute yra as nezinau,tik is straipsnio perskaicius man jos pagailo.

linksmu svenciu

linksmu svenciu portretas
Skolos dideles ir todel anstoliai parduos ta buta,senike ismes i siukslyna...ir visas gailestis...

pasipiktinusiai

pasipiktinusiai portretas
O išvijusi tuos begėdžius močiutei pilstuką kasdien nešiosit? Jeigu įsūnis jos atsisakė, bandykit įsivaizduoti kas ten per "močiutė".
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių