Inauguruotas Klaipėdos universiteto rektorius: mes pasmerkti permainoms

Penktadienio vakarą Klaipėdos universitete Rektoriumi iškilmingai inauguruotas prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas. Pasveikinti naujojo universiteto vadovo susirinko ne tik aukščiausi šalies akademinės bendruomenės nariai, bet ir Seimo bei miesto valdžios atstovai. Inauguruotas rektorius patikino, kad nuo šiol universiteto laukia pokyčiai.

Universitete – inauguracijos iškilmės

Penktadienio vakarą Klaipėdos universitete (KU) surengta iškilminga šventė, mat prof. habil. dr. E.Juzeliūnui įteiktos universiteto rektoriaus regalijos.

Tarptautinės vadovavimo bei mokslinio darbo patirties turintis mokslininkas KU rektoriumi išrinktas dar praėjusių metų rugpjūtį.

Naujojo aukštosios mokyklos vadovo pasveikinti susirinko Lietuvos universitetų rektorių konferencijos nariai, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Seimo nariai, miesto vadovai bei KU akademinė bendruomenė.

Dėkojo šeimai ir mokytojams

Naujasis rektorius savo inauguracinėje kalboje pastebėjo, jog tapti KU rektoriumi – garbė, tačiau tuo pat metu ir didelė atsakomybė bei išreikštas pasitikėjimas.

E.Juzeliūnas tikino sieksiantis stiprinti universiteto pozicijas tarptautiniame mokslo pasaulyje bei išlaikyti laisvą ir atsakingą universiteto dvasią. Įkvėpimo ir jėgų, vadovaujant universitetui, rektorius semsis iš garsių Klaipėdos krašto asmenybių bei mokslinių autoritetų.

Kalbėdamas rektorius pripažino norintis daug kam ištarti „ačiū“. Padėkos žodžius jis tarė ne tik kolegoms mokslo pasaulyje, bet ir savo pirmajai mokytojai, dėstytojams. Dėkingumą E.Juzeliūnas išreiškė ir savo žmonai, visuomet jį palaikiusiai ir susitaikiusiai su daug laiko reikalaujančia moksline veikla.

Įgijo palaikymą

Sveikindamas naująjį KU rektorius švietimo ir mokslo ministras D.Pavalkis patikino, kad uostamiesčio universitetas turi stiprų palaikymą Švietimo ir mokslo ministerijoje.

„Turiu pasveikinti rektorių, tačiau kartu ir pareikšti užuojautą. Universitetą jis perima audringoje jūroje“, – aštriai pastebėjo D.Pavalkis.

Inauguruotasis pripažino, jog didžiuojasi naujomis pareigomis ir valstybės palaikymu, tačiau patikino, jog kol kas prognozuoti, kaip klostysis aukštosios mokyklos ateitis – sunku.

„Ministras laiko ranką ant pulso ir tai labai padeda. Tačiau aš nesakau, kad šviečiasi graži ateitis, greičiau – labai daug darbo“, – pažadų berti nesiryžo E.Juzeliūnas.

Universitetui būtinos permainos

Mokslininko teigimu, per daugiau nei 100 dienų jis jau spėjo kiek geriau susipažinti su universitetu, per šį laiką pašnekovas tikino elgęsis ramiai ir nedaręs jokių drastiškų judesių, tačiau nuo šiol KU laukia permainos.

Šiuo metu esą universitetas turi finansinių problemų, yra aukštajai mokyklai nepalankiai sudarytų sutarčių, kurias būtina peržiūrėti ir keisti teisine prasme.

„Mes pasmerkti permainoms. Mes pasmerkti daryti pertvarkas, kad nebūtų tokių išlaidų, nes kitaip mes tiesiog negalime“, – pripažino rektorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

smail

smail portretas
Įdomu už ką balsuos KU bendruomenė ?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kaip pasmerktieji tai neblogai atrodo !

Skant

Skant portretas
O kur tie miesto vadovai ? Jie gal kitą universitetą nusižiūrėjo ? Bet dalyvavo vienas būsimas miesto vadovas, tik labai jau susireikšminęs atrodo !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių