Infekcijos priežasties nustatyti nepavyko

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras baigė tyrimą dėl prieš mėnesį Vytauto Didžiojo gimnazijoje kilusio žarnyno užkrečiamųjų ligų protrūkio. Jo priežasties taip ir nepavyko nustatyti.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras baigė tyrimą dėl prieš mėnesį Vytauto Didžiojo gimnazijoje kilusio žarnyno užkrečiamųjų ligų protrūkio. Jo priežasties taip ir nepavyko nustatyti.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, spalio 6–9 dienomis ūminėmis žarnyno užkrečiamosiomis ligomis užsikrėtė penki Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos 15–16 metų  moksleiviai. Jie buvo paguldyti į Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų departamentą.

Visi jie nurodė, kad pietavo gimnazijos valgykloje. Sunegalavusieji tvirtino, jog valgė Kijevo kotletą ir manė, kad dėl negalavimų kalta vištiena.

Tada susirgusiųjų vaikų tėvai tvirtino, kad šioje gimnazijoje yra ir daugiau vaikų bei suaugusiųjų, turinčių žarnyno užkrečiamųjų ligų požymių.

Apie tokią situaciją Klaipėdos visuomenės sveikatos centras pranešė Klaipėdos valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Ši surengė patikrinimą gimnazijos valgykloje.

Pastarosios veikla buvo laikinai sustabdyta. Specialistai paėmė ištirti plovinių mėginius.

Atlikus tyrimus ligos sukėlėjui nustatyti, šis nebuvo rastas. Susirgusiems moksleiviams diagnozuota ūminė virusinė žarnyno infekcija – ūmus virusinis gastroenteritas.

Valgykloje buvo atlikta dezinfekcija ir po kelių dienų, inspektoriams atlikus pakartotinį patikrinimą, jos veiklą leista atnaujinti.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras baigė tyrimą dėl įvykio Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Ina Kuznecova tvirtino, kad atlikus epidemiologinį tyrimą ir įvertinus Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pateiktus duomenis protrūkio priežasties nustatyti nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių