Internete – rūkalų rojus

Verteivų gudrybėms nebėra jokių ribų – dabar norintiems įsigyti pigių cigarečių rūkaliams nebereikia ieškoti kontrabandininkų, tiesiog cigarečių galima nusipirkti internetu. Užsienio svetainėse jos pardavinėjamos perpus mažesnėmis kainomis nei Lietuvoje. Tik ant pakelių užrašai apie rūkymo žalą pateikti egzotiška kalba.

Verteivų gudrybėms nebėra jokių ribų – dabar norintiems įsigyti pigių cigarečių rūkaliams nebereikia ieškoti kontrabandininkų, tiesiog cigarečių galima nusipirkti internetu. Užsienio svetainėse jos pardavinėjamos perpus mažesnėmis kainomis nei Lietuvoje. Tik ant pakelių užrašai apie rūkymo žalą pateikti egzotiška kalba.

Blokas "Astros" – 25 litai

Įvairių cigarečių labai mažomis kainomis siūloma įsigyti dviejose interneto svetainėse. Vienoje jų prekiaujama 80, kitoje – per 70 tabako gaminių rūšių.

Tarp jų yra ne tik populiariausios šių laikų cigaretės, bet ir jau egzotika tapusios "Astra", "Prima" be filtrų ar "Kosmosas", kurių Lietuvos parduotuvėse greičiausiai jau neberasi.

Ant daugumos pakelių įspėjimai apie rūkymo žalą pateikti rumunų kalba. Ant kelių yra ir užrašų rusų kalba.

Svetainėse parduodamų cigarečių kainos nurodytos doleriais ir net perpus mažesnės.

Dešimties pakelių blokas cigarečių "Red White" parduodamas už 34, "Bond" – už 45, "L&M" – už 46 ir 49, "Marlboro" – už 53, "Kent" – už 57 ir 60, "Parliament" – už 68 litus.

Sovietmečiu populiarių cigarečių "Astra" be filtro blokas atsieis apie 25, su filtru – 28, "Prima" be filtro – 25, su filtru – 35, "Kosmosas" – 30 litų.

Parduoda ne visiems

Interneto svetainėse nurodyta, kad tabako gaminiai perkami tiesiai iš gamintojų. Pabrėžiama, kad jie yra aukštos kokybės, pateikiami išsamūs tabako gaminių aprašymai.

Viename tinklalapių teigiama, kad cigaretės pagamintos Vakarų Europoje, tačiau šalis neįvardyta.

Svetainėse tvirtinama, kad cigaretės gali būti siunčiamos į JAV ir kai kurias Europos šalis. Vienoje jų pateikiamas ir miestų, kurių gyventojai pirko cigaretes, sąrašas.

Šioje svetainėje pabrėžiama, kad cigaretės nesiunčiamos į Didžiąją Britaniją, Italiją, Airiją, Vokietiją, Olandiją ir Prancūziją. Tinklalapiuose nurodoma, kad siuntinys gavėją pasiekia per 14–30 dienų.

Taip pat svetainėse pabrėžiama, kad cigaretės neparduodamos asmenims, jaunesniems nei 21 metų.

Siunčia po tris blokus

Tinklalapiuose nurodoma, kad cigarečių asmeniniam naudojimui galima užsisakyti tiek, kiek nori. Tačiau pirmą kartą vienoje svetainėje rekomenduojama įsigyti ne daugiau kaip 6 blokus, kitoje – ne daugiau nei 10.

Aiškinama, kad tabako gaminiai siunčiami paštu, neregistruota siunta. Tad patikrinti, ar cigaretės buvo išsiųstos iš tikro, neįmanoma.

Teigiama, kad vienoje siuntoje gali būti supakuoti nuo 1 iki 3 blokų. Daugiau į vieną dėžę nededama.

"Tai didžiausias kiekis, kurį galima siųsti vienoje siuntoje. Taip leidžiama, siunčiant į JAV ir kai kurias Europos šalis, tarp kurių yra Ispanija, Portugalija, Švedija. Priešingu atveju gali nepereiti per muitinę", – teigiama vienoje svetainėje.

Joje taip pat nurodoma, kad visos siuntos gavėją gali pasiekti ne iš karto, nors išsiunčiamos tą pačią dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seklys

seklys portretas
straipsnis tikras lempa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių