Internetu surašyti 36 proc. Klaipėdos gyventojų

Statistikos departamentas praneša, kad kovo 1–16 d. vykusiame e. surašyme dalyvavo 1 mln. 38,7 tūkst. gyventojų, tai sudaro apie 32 procentus Lietuvos gyventojų. (Gyventojų skaičius įvertintas remiantis Gyventojų registro duomenimis. Išankstiniais duomenimis, 2011 m. kovo 1 d. Lietuvoje buvo 3235,2 tūkst. gyventojų). Internetu buvo pateikti duomenys apie 403,3 tūkst. būstų.

Elektroniniame gyventojų ir būstų surašyme dalyvavo 36 procentai Klaipėdos miesto gyventojų.

Aktyviai e. surašyme dalyvavo ir Palangos miesto (38 procentai), Klaipėdos rajono (32 proventai) savivaldybių gyventojai.

Iš viso šalyje e. būdu susirašė 472,0 tūkst. vyrų ir 566,7 tūkst. moterų.

Statistikos departamentas dėkoja visiems dalyvavusiems pirmajame 2011 m. visuotinio gyventojų ir būstų surašymo etape – e. surašyme.

E. surašyme dalyvavusių gyventojų aktyvumas buvo gerokai didesnis nei tikėtasi. Vienu metu sistema naudojosi iki 20 tūkst. žmonių.

Kovo 17–balandžio 4 d. bus formuojami ir tikslinami dalyvavusiųjų e. surašyme sąrašai pagal surašymo apylinkes (5899 surašymo apylinkėms), šie sąrašai bus perduodami surašinėtojams, rengiamasi gyventojų apklausai, vyks surašinėtojų atranka, priėmimas į darbą ir mokymas, portfelių su reikalinga dokumentacija komplektavimas ir kiti organizaciniai darbai.

Gyventojus surašinėtojai lankys nuo balandžio 5 iki gegužės 9 d. Bus lankomi tie gyventojai, kurie elektroniniu būdu surašė ne visus savo būsto gyventojus ar išvis nedalyvavo e. surašyme. Surašymo darbuotojus bus galima atpažinti iš surašymo darbuotojų pažymėjimų ir specialių portfelių.

Nuo balandžio 5 d. užpildyti surašymo lapą bus galima ir atvykus į Statistikos departamentą ar teritorinių statistikos valdybų surašymo skyrius . Surašymo klausimais gyventojai gali konsultuotis nemokamu tel. 8 800 01 418 (darbo dienomis 8–17 val.). Išimtinais atvejais, jei asmuo išvyksta ir nebus Lietuvoje balandžio 5–gegužės 9 d., o namie nėra artimųjų, kurie galėtų pateikti informaciją už jį, galima užeiti užpildyti surašymo lapo į Statistikos departamentą ar teritorinių statistikos valdybų surašymo skyrius dar neprasidėjus gyventojų apklausai.

Šiuo metu atliekami ir kiti einamieji statistiniai tyrimai (vartotojų nuomonių, gyventojų užimtumo, pajamų ir gyvenimo sąlygų, informacinių technologijų naudojimo namų ūkiuose ir vietinio turizmo), todėl kai kuriuos gyventojus lanko Statistikos darbuotojai. Kilus klausimams dėl šiuo metu atliekamų kitų apklausų, galima teirautis tel. (8 5) 236 4921 arba el. p. apklausos@stat.gov.lt.


Šiame straipsnyje: gyventojų surašymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

GGG

GGG portretas
Tai ką mūsų 3,77 milijono
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių