Inventorius pasiekė pajūrio paplūdimius

Paplūdimius jau pasiekė dalis naujo inventoriaus. Persirengimo kabinos ir suolai jau dėliojami kai kuriuose paplūdimiuose, nelaukiant vasaros sezono starto.

Naujas inventorius atsiėjo 47 tūkst. eurų. Persirengimo kabinos ir suolai bus pastatyti pačiuose pliažuose. Dalis suolų bus kitokie nei įprastiniai. Prie jų bus pritvirtintos rankenos, kad galėtų įsikibti ir prisėsti neįgalieji.

Medinės šiukšlių dėžės bus sustatytos pliažų prieigose. O paplūdimiuose liks plastikiniai konteineriai, kurie pasitvirtino. Iš jų vėjas neišnešioja šiukšlių.

Baigiami konstruoti ir du laikini gelbėtojų postai. Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas sakė, kad jais bus pakeisti labiausiai susidėvėję.

Vienas naujas postas keliaus į Smiltynės paplūdimį ties Naująja perkėla, kitas – į moterų pliažą Pirmojoje Melnragėje. Ant šio statinio dar bus sumontuotas bokštelis, kad gelbėtojai iš aukštai galėtų stebėti situaciją jūroje ir krante.

"Liko sutvarkyti naujų postų vidų, patiesti linoleumą, įrengti kriauklę ir bus paruošti", – tvirtino vadovas.

V.Urbonas pasakojo, kad du senieji laikini gelbėtojų postai buvo visiškai susidėvėję. Remontuoti jų nebeapsimokėjo, reikėjo gaminti naujus. Pastarieji, jei nepaklius į vandalų akiratį, turėtų atlaikyti penkerius metus.

"Darbų dar daug. Juos organizuojame pagal orus. Kai sausa, impregnuojame, kai lyja, dirbame viduje. Tenka taikytis prie gamtos. Praeis savaitė, kai trenks šiluma, ir viskas pražys", – prognozavo vadovas.

Renkama ir gelbėtojų komanda. Kaip ir pernai, dviem pamainomis dirbs 70 gelbėtojų ir 12 medikų.

Gelbėtojai sezoną pasitiks su atnaujintu technikos parku. Praėjusiais metais įsigyti du keturračiai ir vienas vandens motociklas, šiemet nupirktas dar vienas vandens motociklas.

Atnaujintos ir centrinės gelbėjimo stotys Antrojoje Melnragėje ir Smiltynėje.

Vasaros sezonas uostamiestyje paprastai prasideda gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje. Jo startas skelbiamas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karalių vieta

karalių vieta portretas
O kaip su WC, kaip su išvietėmis, normaliomis išvietėmis Moterų paplūdimiuose, o ne už kopų, pone Urbonai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių