Investuos į išskirtinius žibintus

Miesto tarybos prašoma didinti bendrovės "Gatvių apšvietimas", kurios vienintelė akcininkė yra savivaldybė, įstatinį kapitalą. Lėšos bus panaudotos dekoratyviniams žibintams istorinėje miesto dalyje įrengti.

Dabar įmonės "Gatvių apšvietimas" įstatinis kapitalas siekia beveik 274 tūkst. eurų. Jį siūloma didinti 457,6 tūkst. eurų. Šios lėšos būtų panaudotos įsigyti ir įrengti istorinėje miesto dalyje 124 dekoratyvinius žibintus.

31 apšvietimo atramą numatoma sumontuoti Šiaulių, 13 – Vytauto, 47 – Liepų, 22 – Naujojo Sodo, vieną – J.Zauerveino gatvėse.

Preliminariai skaičiuojama, kad viena atrama ir jos įrengimas atsieina 3,69 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad prieš dvejus metus įmonei "Gatvių apšvietimas" perduota valdyti patikėjimo teise miesto gatvių apšvietimo tinklus.

Pagal šią sutartį bendrovė yra įpareigota keisti ir remontuoti susidėvėjusias apšvietimo atramas. Darbai atliekami iš sukauptų ir perduotų apšvietimo tinklų amortizacinių atskaitymų.

Klaipėdos savivaldybė yra nusprendusi miesto senamiesčio ir aplinkinėse teritorijose įrengti dekoratyvinius žibintus.

E.Simokaitis atkreipė dėmesį, kad jiems įsigyti ir įrengti reikia daugiau lėšų, palyginti su įprastomis apšvietimo atramomis.

"Bendrovė iš sukauptų amortizacinių atskaitymų negali finansuoti dekoratyvinių žibintų įsigijimo. Perdavus nurodytas lėšas, įmonė įrengs atramas nurodytose miesto gatvėse. Sukaupti amortizaciniai atskaitymai bus panaudoti kitų žibintų remontui", – tvirtino vedėjas.

Miesto tarybos prašoma savivaldybei kaip steigėjai leisti suformuoti ir dviejų gydymo įstaigų dalininko kapitalus. 20 tūkst. eurų numatoma skirti Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centrui.

Už šias lėšas viešoji įstaiga įsigytų odontologijos įrangos.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui planuojama skirti 110 tūkst. eurų. Viešoji įstaiga už šias lėšas pirktų rentgeno aparatą.

E.Simokaitis atkreipė dėmesį, kad šios viešosios įstaigos įkurtos tada, kai nebuvo reikalaujama dalininko kapitalo. Be pastarojo jos galėjo veikti ir toliau.

"Tačiau buvo priimtas sprendimas sudaryti viešųjų įstaigų savivaldybės, kaip steigėjo, dalininko kapitalus, kaip dabar reikalauja įstatymas. Juolab kad gauti ir įstaigų prašymai skirti lėšų. Tuo pat metu ir pagerinsime jų veiklą, ir suformuosime kapitalus", – komentavo vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
investicija yra tai, kas generuoja grąžą. visa kita tėra lėšų švaistymas...

Petras

Petras portretas
O tą savivaldybės plovyklą kas nors kontroliuoja kiek tie stulpeliai natūroj tekainuoja panašu kad taipat kaip pons Šulcas klaipėdos vandenis daro ką nori iš žmonių pinigėlių

Ita

Ita portretas
O ka ar seni blogai sviecia ,pinigai pinigeliai ar nera mieste svarbesniu darbu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių