Įpareigojo išmontuoti užkardą

Palangos senbuviai buvo šokiruoti naujakurių savivalės. Atvykėliai, įsigiję nekilnojamojo turto Vanagupės gatvėje, sumanė užtverti viešą pėsčiųjų taką, vedantį į pajūrio mišką. Įsikišus bendruomenei, savivaldybė statytojus įpareigojo nelegalų įrenginį išmontuoti, bet naujakuriai reikalavimui pakluso tik iš dalies.

Palangoje, Vanagupės gatvėje, įsikūrę naujakuriai užtvėrė pėsčiųjų taką, vedantį į mišką. Aplinkiniai gyventojai buvo nemaloniai nustebę, kai išvydo valstybinėje žemėje pastatytą užkardą. Žmonėms pavyko išsiaiškinti, kad jis atsirado be savivaldybės leidimo.

"Tokia šeima nusipirko buvusį viešbutuką ir šalia jo įsirengė užkardą, kad pro jų namus niekas nevažinėtų, o tas kelias veda į pajūrio mišką. Praktiškai mums tas įrenginys netrukdo, bet kas bus, jei kiekvienas valstybinėje žemėje be leidimo ims statyti ką sugalvos? Aplinkiniai labai pasipiktinę, nes tuo keliu eina ir dviračiais važiuoja dideli poilsiautojų srautai", – dėstė palangiškė.

Po dienraščio kreipimosi į Palangos vadovus, savivaldybės administracijos juristas Vytautas Korsakas patvirtino, kad įrenginys Vanagupės gatvėje yra sumontuotas neteisėtai.

"Užkardo statytojams nurodyta jį išmontuoti. Jie pažadėjo, kad tai bus padaryta iki vakaro. Pasitaiko tokių dalykų, kai yra kokių nors akligatvių, gyventojai, gindami savo nuosavybę, neteisėtai užsitveria, tačiau tokie veiksmai neleistini", – pabrėžė V.Korsakas.

Nelegalaus užkardo statytojai vakar savivaldybės reikalavimui pakluso iš dalies – jie nuėmė tik didįjį užkardo skersinį, o stulpelius paliko.

"Jų veiksmai panašūs į patyčias. Jie išmontavo tik svirtį ir pareiškė, kad kuoliukų nepanaikins. Vadinasi, jie bet kada tą svirtį vėl galės uždėti.  Nors aš buvau informuota, kad jie turėtų viską sutvarkyti, kaip buvo. Tačiau akivaizdu, kad jie neketina paklusti", – piktinosi kaimynystėje gyvenanti palangiškė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užtvara

Užtvara portretas
Nevažinėjo, bet dabar nori važinėti. Tam ir pastatė užtvarą.

miestelenas

miestelenas portretas
atsidarykit google maps, su tais vazonais betoniniais jau 2012 buvo tas kelias uzdarytas. Tad is esmes nieko nepakeite pravazumo prasme nes dviraciais gali pravaziuot saligatviu/dviraciu taku. Na bet nelegalus statinys yra nelegalus..

Nu ir kas?

Nu ir kas? portretas
Giruliuose jau yra ne vienas rezervatas kur nežinia kas yra užtvėres ne tik ,,šlagbaumu" bet ir tvora.O Skautų g.atrodo net sargybinis būdelėj sėdi:DD)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių