Įrengs dar vieną apžvalgos aikštelę

Uostamiesčio paplūdimiuose atsiras dar viena apžvalgos aikštelė. Ji statoma Antrosios Melnragės paplūdimyje, prie centrinės gelbėjimo stoties.

Planuojama, kad mediniam statiniui užbaigti reikės dar dviejų trijų savaičių.

"Jau dabar galima užlipti į aikštelę ir stebėti jūrą, saulėlydžius", – tvirtino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Uostamiesčio paplūdimiuose jau yra įrengtos dvi tokios apžvalgos aikštelės. Pirmoji atsirado Pirmojoje Melnragėje, antroji pastatyta Giruliuose.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai netruko pamėgti šias vietas. Vasaros sezonu tekdavo net laukti, kol galima bus į jas patekti, nes susidarydavo eilės.

Norėta, kad Antrosios Melnragės apžvalgos aikštelė būtų aukštesnė už kitas.

Tačiau, anot V.Urbono, įvertinta, kad tada negalėtų į ją užvažiuoti judėjimo negalią turintys žmonės, kurie naudojasi vežimėliais.

"Yra numatyta, kad jiems nuolydis turi būti apie 9 proc. Nenorime skriausti neįgaliųjų. Tad aikštelę rengėme tokio aukščio, kad šie patogiai galėtų pasiekti aikštelės viršų", – sakė direktorius.

Tamsiuoju paros metu į Antrosios Melnragės paplūdimį užsukę lankytojai gali pasigrožėti ir apšvietimu. Jis automatiškai įsijungia sutemus.

Vasarą įrengtas apšvietimas paliktas ir žiemos sezonui. Specialias lempas "Klaipėdos paplūdimių" darbuotojai konstravo patys. Taip norėta sutaupyti. Viena lempa atsieina apie 2 tūkst. eurų.

Klaipėdiečiai netruko tai įvertinti. Kai kurie specialiai važiuoja į pliažą sutemus, kad galėtų pasigrožėti apšviesta jūra.

Tačiau V.Urbonas pabrėžė, kad norima lempas keisti, jog šios būtų galingesnės, labiau apšviestų jūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anatolijus

anatolijus  portretas
Kas toks tų aikštelių sup....stas dizaineris ? Priė kokio kaimiečio nuosavo prūdo gal ir tiktų,tačiau miesto paplūdimyje ??? Karočė deriovnia

Anonimas

Anonimas portretas
ar tos aikštelės sulauk pavasario ar nugarmės į jūrą

Neptunas

Neptunas portretas
Kas met jura plauna pakrante o jie nutare pastatyti apzvalgos aikstele. Reiketu issiaiskinti tokio genijaus rysius su savybaldybe, aiskus pinigu svaistymas ir vyks kas met.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių