Išėjo maudytis į jūrą ir negrįžo (papildyta)

Romantiškos poros atostogos Palangoje baigėsi nelaime. Paskutinę viešnagės dieną išsimaudyti išėjęs vyras nebegrįžo - paskelbta jo paieška

Kauniečiai vyras ir žmona į kurortą atvyko trims dienoms. Sekmadienį jie ketino grįžti namo. Prieš kelionę 51 metų kaunietis nusprendė dar kartą niurktelti į Baltijos jūrą. Moteris buvo kopose kol vyras maudėsi. Maždaug po 15 minučių, nesulaukusi sutuoktinio kaunietė kreipėsi pagalbos . 

Gelbėtojai šukavo paplūdimį, bet nei vyro, nei jo daiktų nerado. Žmona gelbėtojams pasakojo, jog jos sutuoktinis mėgdavo toli plaukti. Tikėtasi, jei kaunietis nuskendo, kad jūra išmes jo kūną, tačiau  vyriškis dar nėra rastas.

Žmona nepraranda vilties, kad jos sutuoktinis gyvas. Palangos policija vakar paskelbė jo paiešką. Dingęs vyras yra 185 centimetro ūgio, smulkaus kūno sudėjimo. Jo plaukai žili, akys mėlynos. Kaunietis mūvėjo juodas su mėlynais šonais spalvos glaudes.

„Iššukavome visą paplūdimį, tačiau net jo daiktų neradome. Nėra nė vieno liudininko, kuris būtų matęs, kad jis nuskendo. Neaišku, kas iš tikro nutiko. Gal vyras net nebuvo atėjęs prie jūros“, - svarstė Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

Gelbėtojai neretai gauna pranešimus apie galimai nuskendusius, tačiau paskui atsirandančius poilsiautojus, dėl kurių iš proto eina artimieji. Prieš kurį laiką Palangoje buvo panešta, kad dingo vyresnio amžiaus moteris. Sunerimę artimieji pasakojo, kad ji išėjo prie jūros ir negrįžo. Gelbėtojai ieškojo moters, bet nesėkmingai. Pensininkė grįžo po paros. Moteris pasakojo, jog sutiko draugę ir pas ją nakvojo. Ji tvirtino, jog artimiesiems apie savo planus nesiteikė pranešti, nes manė, jog yra niekam nereikalinga.

Panašių situacijų vasarą paplūdimiuose netrūksta. Poilsiautojai ilgam nuklysta ar sutikę pažįstamus sėda prie alaus bokalo, o artimieji raunasi galvos plaukus ir gelbėtojų prašo pagalbos.

Prieš dvejus metus su draugais paplūdimyje buvęs, daiktus ant kranto palikęs ir neva maudytis nuėjęs neblaivus jaunuolis po trumpikėmis grįžo į Kauną. Kaip tai atsitiko, pats jis negalėjo papasakoti. Tuo tarpu kauniečio draugų prašymu gelbėtojai jo ieškojo paplūdimyje.


Šiame straipsnyje: skenduolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių