Įsibėgėja Metų jūrininko konkursas

Tęsdamas prasmingą tradiciją ir skatindamas pagerbti iškiliausius jūrininkus, dienraštis "Klaipėda" jau devintą kartą organizuoja Metų jūrininko rinkimus. Klaipėdiečiai kviečiami balsuoti už žygiais, projektais ir darbais žmonėms, miestui bei jūrai 2016-aisiais labiausiai nusipelniusius šios profesijos atstovus.

Apdovanos per Jūros šventę

Vyksta antrasis Metų jūrininko rinkimų etapas. Iki liepos 24 d. miestiečiai kviečiami balsuoti už labiausiai šio titulo nusipelniusį kandidatą.

Pretendentus siūlyti galėjo visi norintys – organizacijų, įstaigų, kompanijų atstovai. Sąraše yra ir viena kapitono diplomą turinti moteris.

Tradicinį renginį remia laivų remontu ir projektavimu užsiimanti bendrovė "Baltseta". Jos vadovo Jevgenijaus Bėganskio teigimu, Metų jūrininko rinkimai yra neatsiejama miesto jūrinės dvasios dalis. Kasmet organizuojamas konkursas leidžia kompanijai būti arčiau savo užsakovų, partnerių, atiduoti jiems savotišką duoklę.

Liepos 25–27 d. portale bei dienraštyje "Klaipėda" bus pristatyti trys daugiausia balsų surinkę kandidatai.

Daugiausia taškų pelnęs pretendentas liepos 28 d. Jūros šventės atidarymo metu Kruizinių laivų terminale bus paskelbtas Metų jūrininku.

Trys balsavimo būdai

Iki liepos 24 d. 12 val. balsuokite už Metų jūrininko titulo vertus pretendentus.

Kaip ir pernai, šiemet pareikšti savo nuomonę galima keliais būdais.

Vienas jų – atiduoti balsą iškerpant specialius dienraščio kuponus ir įmetant juos į "Klaipėdos" redakcijoje (Naujojo Sodo g. 1A, "K centras") ir "Klaipėdos" skyriuje prekybos centre "Akropolis" (Taikos pr. 61) esančias balsadėžes.

Norintieji kuponus ras dienraščio "Klaipėda" puslapiuose. Reikia įrašyti vieną norimą pretendentą. Taip pat kuponus galima siųsti adresu: Metų jūrininkas, "Klaipėdos" dienraščio redakcija, Naujojo Sodo g. 1A, "K centras", 92118 Klaipėda. Vienas kuponas prilygta dešimčiai balsų.

Pareikšti nuomonę miestiečiai raginami ir portale www.klaipeda.diena.lt sukurtoje Metų jūrininko rubrikoje. Vienas balsas prilygsta vienam taškui. Taip pat trumposiomis SMS žinutėmis (Lietuvoje) telefono numeriu 1398 su tekstu "MJR XX" įrašant kandidato numerį, esantį prie jo profilio (kaina – 1 euras). SMS žinutės, kaip ir kuponai, turi dešimties balsų vertę.

Anot dienraščio "Klaipėda" rinkodaros ir pardavimų projektų vadovės Vaidos Leonavičienės, šįmet, kaip ir pernai, balsavimo rezultatai bus skaičiuojami procentais.

Nugalėtojas paaiškės sudėjus kuponais, internetu ir SMS žinutėmis atiduotus balsus. Laimėtoją 50 proc. lems kuponais, 30 proc. – trumposiomis žinutėmis, o 20 proc. – internetu pareikšta nuomonė.

Įteiks E.Unguraičio statulėlę

Šiais metais nugalėtojui atiteks Lietuvos stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta ypatinga statulėlė bei dienraščio "Klaipėda" prenumerata metams.

Gėlėmis, kurios bus įteiktos trims renginio finalininkams, pasirūpins gamtos studija "Puokštė".

"Šįkart daugiausia balsų surinkusiam jūrininkui įteiksime stiklinę statulėlę – originalią laivo imitaciją, sukurtą žinomo dizainerio E.Unguraičio. Tikime, kad ši dovana taps džiugiu prisiminimu apie vykusį konkursą", – sakė V.Leonavičienė.

Pirmąkart Metų jūrininkas Klaipėdoje išrinktas 2009 m. jubiliejinės 50-osios Jūros šventės proga. Tada šiam titului nominuoti net 34 su jūra susiję klaipėdiečiai. Pirmuoju Metų jūrininku tapo tolimojo plaukiojimo kapitonas Sigitas Šileris.

2010 m. šis titulas atiteko tolimojo plaukiojimo kapitonui Jakubui Jakubovskiui, 2011 m. – bocmanui Algirdui Traškevičiui, 2012 m. – jūrinio kelto kapitonui Vytautui Valterui, 2013 m. – tolimojo plaukiojimo kapitonui Aleksandrui Sbitnevui, 2014-aisiais – kapitonui Arvydui Aleksui Narmontui, 2015 m. – "Athena Seaways" kelto kapitonui Arvydui Glazauskui, o pernai – kompanijos "DFDS Seaways" kelto kapitonui Henrikui Žalandauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
O tai kur buvot, kai buvo galima siūlyti bet kurį Jūrininką? Nesvarbu kokios jo pareigybės ar eilinis ar ne. Renkamas metų jūrininkas, o ne kapitonas. Kandidatai tikriausia sudėti tie, kurie buvo pasiūlyti...

Laivas

Laivas portretas
Be kapitono pasieks krantą, bet be įgulos, ne. Kur paprasti motoristai , mechanikai?

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
atrodo, kad jūroje dirba vien kapitonai arba "kranto darbuotojai" šventė jūros, bet jau daug metų nematau, kad būtų pagerbiamas būtent jūreivis, mieste vien mugės privažiavusių iš kitų miestų žmonėms atrakicijos (tik jūreivio nematyt) o jūreiviai tyliai dirba jie juk dauguma net stažo, nei pensijos neturės vadinasi bedarbiais ačiū lietuvos valdžiai ir tiems žmonėms kurie savo laiku padėjo savo naudai išparcialiuot laivyną ir jūreivius kaip baudžiauninkus dirbt po viso pasaulio vėliavom
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių