Įsibėgėja naujos mokyklos projektavimas

Uostamiestyje prasidėję naujos mokyklos Žolynų mikrorajone pastato projektavimo darbai įgauna pagreitį. Viliamasi, kad projektas bus parengtas greičiau nei planuota.

Jau maždaug mėnesį vyksta naujos mokyklos, iškilsiančios Senvagės gatvėje, projektavimas.

Penktadienį uostamiesčio savivaldybėje įvertinti jau nuveikti darbai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas patikino, kad kol kas pastarieji vyksta taip, kaip ir buvo numatyta anksčiau.

Pamažu įsibėgėjant mokyklos planavimo procesui, nei atsisakoma, nei nepridedama naujų idėjų prie tų, kurias jau kiek anksčiau pasiūlė objekto viziją parengę ir konkursą laimėję bendrovės „A405“ atstovai.

„Viskas taip, kaip yra suplanuota“, – patikino administracijos direktorius.

Rengiant naujosios mokyklos pastato projektą, bus įsiklausoma ir į čia įsikursiančios Tauralaukio progimnazijos direktorės nuomonę.

Akių nuo mokyklos projekto rengimo proceso ketina nenuleisti ir miestas.

„Mes nuolat atliksime monitoringą ir žiūrėsime, kad tas projektas nestovėtų“, – patikino S.Budinas.

Nors ir numatyta, kad naujos mokyklos pastato projektas turėtų būti parengtas per metus, tačiau viliamasi, kad šį darbą pavyks atlikti greičiau – iki šių metų pabaigos.

Modernioje ir šiuolaikiškoje mokykloje galės mokytis 652 pirmų–aštuntų klasių mokiniai. Viliamasi, kad tokio dydžio mokykla patenkins šiaurinės miesto dalies gyventojų ugdymo vietų poreikį.

Mokykla bus dviejų korpusų, kuriuos jungs keliasdešimties metrų ilgio stiklinė galerija.

Vienoje objekto dalyje ketinama įkurti mokyklinį bloką, kitoje – sporto korpusas.

Viename korpuse įsikurs ugdymo klasės, administracinės patalpos, biblioteka, valgykla, aktų salė, uždaras mokyklos kiemas su amfiteatru. Žadama išnaudoti net ir stogus – čia galėtų būti įkurdinti mokinių daržai, dangaus kūnų stebėjimo, poilsio, fizinio aktyvumo, kūrybos erdvės.

Kitame korpuse planuojamas sporto centras su dviem sporto salėmis, choreografijos ir treniruoklių erdvėmis, aikštynu. Šis korpusas galės funkcionuoti atskirai, nepriklausomai nuo mokyklos darbo laiko.

Pastatas atitiks A++ energinio naudingumo klasę.

Visam projektui įgyvendinti prireiks apie 6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per mokyklos vidurį

Per mokyklos vidurį portretas
Nutiesta gatvė. Normalu?

Iš Tauralaukio

Iš Tauralaukio portretas
Mokyklos vieta parinkta taip kad už mokesčių mokėtojų lėšas naujam daugiabučių kvartaliukui būtų nemokamai privedamos komunikacijos

Iš Tauralaukio

Iš Tauralaukio portretas
Mokyklos vieta toje vietoje parinkta tik todel kad už mokesčių moke%ojų pinigus būtų galima atvesti komunikcijas į naujai išdygsiantį daugiabučių kvartaliuką
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių