Įsimylėjėlių norus pildė auksinė žuvelė

Šį savaitgalį Jūrų muziejuje jau karaliavo Valentino dienos nuotaika. Muziejaus lankytojai slapčiausius savo meilės norus patikėjo auksinei žuvelei.

Kai kuriems net gi nusišypsojo laimė ją paglostyti. Taip pat žuvelę galima buvo pamaitinti, o apie ją pasakojo muziejaus biologas. Abi dienas akvariume skambėjo Adomo Stančiko atliekamos dainos apie meilę..

Pasak Jūrų muziejaus Akvariumo skyriaus vedėjo biologo Sauliaus Karaliaus, atvirame baseinėlyje tarp japoniškų karpių koi mitriai nardantis sidabrinis karosas (Carassius auratus), gerai pažįstamas ir akvariumistams ir žvejams mėgėjams.

„Vadinamoji auksinė žuvelė yra iš karpžuvių būrio ir priklausanti karpinių (Cyprinidae) šeimai. Nuo seno kaip dekoratyvinis gyvis laikytas Kinijoje ir Japonijoje tvenkiniuose arba tam specialiai pagamintuose porceliano induose. Iš Kinijos auksinė žuvelė pateko į Portugaliją, o iš ten išplito po visą Europą. Manoma, kad pirmąkart į Europą atvežta XVII a. Dabar yra išvesta įvairių dekoratyvinių atmainų, kurios auginamos akvariumuose“, - sako biologas.


Šiame straipsnyje: Jūrų muziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių