Įspėjama apie pavojus ant ledo

Pro miesto centrą tekančios Dangės ledas vilioja vaikus. Prižiūrėtojai prie upės pakabino ženklus, įspėjančius, kad lipti ant ledo yra nesaugu. Viliamasi, kad tai padės atkreipti dėmesį į tykančius pavojus.

Prie Dangės nuo marių iki Jono kalnelio pakabinta 10 apie nesaugų ledą įspėjančių ženklų.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai", kuriai pavesta prižiūrėti šią upės dalį, direktorius Virginijus Urbonas informavo, kad ženklai pastatyti tose vietose, kuriose pastebimi didžiausi žmonių srautai. Ženklai pagaminti ir pirmą kartą pastatyti praėjusiais metais.

Dažniausiai ledo tvirtumą bando mažieji klaipėdiečiai. V.Urbonas tikino, kad vaikai ant užšalusios upės jau buvo pastebėti prie Jono kalnelio.

"Daugiausia baiminamasi dėl vaikų. Jei suaugę proto neturi, dėl mažos žuvytės lipa ant tokio plono ledo, nieko nepadarysi. Fanatikų neįmanoma sustabdyti. Jie negalvoja", – komentavo vadovas.

Anot V.Urbono, sunku pasakyti, ar įspėjamieji ženklai padės išvengti nelaimių, bet viliamasi, jog gal bent privers susimąstyti.

"Jei norime, kad vaikai reaguotų į suaugusiųjų įspėjimus, reikia, kad matytų, kokiu pagrindu tai daroma. Be to, prieš ką nors baudžiant pirmiausia reikia įspėti", – teigė direktorius.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad ant upių ledas visada būna plonesnis nei ant ežerų ar tvenkinių, nes vanduo yra sraunus. Vadovas spėjo, kad Dangės ledo storis miesto centre gali siekti apie du centimetrus. Kitur jis gali būti ir storesnis.

"Tačiau tai tiks spėlionės. Kol nepatikrinta, nieko negaliu tvirtinti. Be to, dabar viskas užpustyta", – tvirtino vadovas.

Užšalę vandens telkiniai vilioja miestiečius. Dalis klaipėdiečių vieni kitus ragina traukti pačiūžas ir skubėti ant tvenkinių. Organizuojamos talkos traktoriais nuo ledo nuvalyti sniegą ir įrengti aikšteles, kur būtų galima žaisti ledo ritulį.

Kiti atkreipia dėmesį, kad ledas dar nėra toks storas, jog būtų galima lipti. Šmaikštaujama, ar neteks ledo ritulio žaisti su žuvimis.

Specialistai įspėja tėvus nuolat kalbėti su vaikais, kokie pavojai tyko ant ledo. Taip pat pabrėžiama, kad ant jo galima lipti tik įsitikinus, jog yra tvirtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių