Išrinko gražiausius miesto gėlynus

Miško rajone išrinkti gražiausiai apželdinti bei sutvarkyti kiemai ir gėlynai. Ši iniciatyva skatina žmones skirti daugiau dėmesio savo gyvenamajai aplinkai, puoselėti ją.

Saujelė Miško rajono daugiabučių namų džiaugiasi gavę įvertinimus už gražiausiai sutvarkytus kiemus.

Suformuotus gėlynus bei jų aplinką vakar įvertino speciali komisija, kuriai pirmininkavo Klaipėdos universiteto Botanikos sodo botaninių augalų kuratorė Elena Daubarienė.

Tarp komisijos narių taip pat buvo seniūnaitis Antanas Gimbutas, iniciatyvi gyventoja Vilija Malakauskienė bei Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Komisija nusprendė už geriausiai kompleksiškai tvarkomas teritorijas pirmąją vietą skirti Kretingos g. 55 namui, antrąją – Liepojos g. 16 ir trečiąją – Liepojos g. 20 namams.

Vertinant jų aplinką, atkreiptas dėmesys ir į balkonus, vidinius kiemus.

Už iniciatyvą puoselėjant grožį pastebėtas Kretingos g. 43 namas. Už po renovacijos naujai sutvarkytą aplinką apdovanotas Kretingos g. 37 daugiabutis.

Už darbų tęstinumą pagyrimų nusipelnė ir Kretingos g. 25 bei 53 namai. Įvertinimas už puoselėjamą bendruomenės darželio grožį skirtas Liepojos g. 8 namo gyventojai Ritai Drumstienei.

Teigiama, kad jau ne vienerius metus organizuojant tokius rinkimus rajono daugiabučių namų prieigos pradėjo pastebimai gražėti.

Gyventojai pradėjo tvarkyti anksčiau nepaliestas teritorijas, gėlynai prie namų ėmė didėti, juose atsirado įvairesnių rūšių augalų.

Komisijos pirmininkė pastebėjo, kad prie namų, kur jau baigta renovacija, kiek pakeistas, paaukštintas reljefas, mažiau lygumos, sutvarkytos vejos, gėlynai puošiami dekoratyviniais akmenėliais, įrengtos medinės ar kitokios tvorelės, naujai ir skoningai formuojami medeliai.

„Gyventojai – tikrai išmoningi. Vaizdas nuo praėjusių metų tikrai pakitęs. Balkonuose ir prieskoninių augalų pasodinta. Žmonės tikrai gražiai daugiabučiuose tvarkosi“, – neabejojo pašnekovė.

Rinkimuose dalyvavę Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tvirtino, jog išpuoselėtos teritorijos rečiau traukia ir nusižengti linkusių asmenų akis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
O kur nuotrauka pirmos vietos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių