Istorijos atomazga: laivavedžiai diplomus gaus

Skandalinga istorija dėl esą nelegalios Jūreivystės instituto laivavedybos specialybės programos rimsta. Teigiama, jog studentai diplomais džiaugsis kitą pavasarį, o pati atnaujinta laivavedybos studijų programa bus akredituota.

Klaipėdos universiteto Jūreivystės instituto Laivavedybos katedros vedėjas doc. Algimantas Skurdenis informavo, kad situacija dėl laivavedybos specialybės diplomų problemų nekelia.

„Visi studentai, įstoję į šią specialybę, ją baigs bei gaus tai liudijančius dokumentus. Šioje istorijoje buvo sukelta daugiau triukšmo nei reikėtų“, – teigė A.Skurdenis.

Šiais metais laivavedybos specialybės studentams apskritai neturėtų būti įteikti diplomai, nes nėra absolventų. Vyriausieji šios specialybės studentai yra ketvirtakursiai, o studijų programa tęsiasi 5 metus, todėl diplomus jie gaus kitą pavasarį.

Nuo rugsėjo mėnesio laivavedybą studijuojantis akademinis jaunimas toliau tęs mokslus. Studentai dabar sėkmingai laiko sesiją, ruošiasi atlikti praktiką.

Tačiau šiais metais nauja laida į laivavedybos specialybę nebus renkama.

„Mano manymu – laivavedyba reikalinga, pelninga ir perspektyvi specialybė. Be to, garsina ne tik universitetą, bet ir visą Lietuvą. Tačiau, ar ši programa liks universitete, nuspręs aukštesnės instancijos“, – sakė katedros vedėjas.

Studijų kokybės vertinimo centras 2013 m. gegužės 16 d. priėmė sprendimą akredituoti pateiktą Klaipėdos universiteto Laivavedybos studijų programą.

„Tą pačią dieną studijų programos duomenys buvo išsiųsti ir Studijų, mokymo programų ir kvalifikacijų registro tvarkytojui, kad studijų programa būtų įregistruota. Įregistravus studijų programą ji bus ir akredituota“, – teigė Studijų kokybės vertinimo centro Studijų vertinimo skyriaus vedėjas Almantas Šerpatauskas.

Pasak jo, klausimą, ar dabartiniai studentai gaus diplomus, sprendžia švietimo teikėjas, šiuo atveju – Klaipėdos universitetas.

„Jeigu universitetas ras teisėtą būdą įskaityti ankstesnes studijas ir bus sudarytos sąlygos baigti akredituotą studijų programą, tuomet studentams galės būti teisėtai išduoti diplomai. Sprendimui dėl studentų galimybių tęsti studijas akredituotoje programoje priimti Švietimo ir mokslo ministerija gali sudaryti komisiją“, – sakė vedėjas.

Studijų kokybės vertinimo centras šiuo metu nemato priežasčių, dėl kurių laivavedybos specialybės programos vykdymas artimiausiu metu galėtų būti nutrauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jureivis

jureivis portretas
Jūreivystės aukštoji mokykla norėjo konkurencinę programą apšmeižti, bet jiems nepavyko. Nenustebčiau jei Senčila pats ir būtų viską taip suorganizavęs, o paskui ir spaudai išplatinęs...

to jūreivis

to jūreivis portretas
Mažiau vėjus šnekėk, pats buvai durnas kad stojai ten kur programa neakredituota. Protingi studijuoja LAJM

Tikrai

Tikrai portretas
tikrai panašu į konkureciją... jei taip, tai negražu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių