Istorinėje Klaipėdos dalyje kelias „stiklainiams“ neatsivėrė

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinis padalinys trečią kartą atsisakė suderinti  bendrovės „Investicijų kvadrantas“ detalųjį planą H.Manto 11 Klaipėdoje. Tokį patį sprendimą priėmė ir Klaipėdos savivaldybės Nuolatinė statybų komisija.

Bendrovė „Investicijų kvadrantas“ siekia nugriauti buvusį kino teatrą „Vaiva“ ir  naujai formuojamame sklype pastatyti šešis pastatus iš stiklo ir betono. Pagal projektą aukščiausias iš jų sieks 30 metrų, taigi bus maždaug triskart aukštesnis nei liūdnai pagarsėjęs Laisvės alėjos „stiklainis“, - teigiama Kultūros paveldo departamento prie LR Kultūros ministerijos pranešime spaudai.

Trečią kartą pateiktas derinti detalusis žemės sklypo planas nebuvo pataisytas pagal Kultūros paveldo departamento išduotas sąlygas, todėl jo sprendiniai neatitinka LR teritorijų planavimo ir LR nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo reikalavimų. Detaliojo plano rengėjai savavališkai pakeitė sklypo tvarkymo ir naudojimo reikalavimus, užstatymo aukštingumo ir intensyvumo rodiklius.

Be to, šis detalusis planas prieštarauja ir Klaipėdos miesto bendrajam planui, pagal kurį planuojamas sklypas yra mažaaukščių gyvenamųjų namų statybos teritorijoje. O pagal detalųjį planą sklypas priskiriamas daugiaaukščių ir aukštybinių pastatų statybos teritorijai.

Kultūros paveldo departamentas griežtai pasisako prieš vadinamųjų stiklainių veržimąsi į istorines miestų dalis, įrašytas į Kultūros vertybių registrą, kadangi tai prieštarauja paveldo apsaugos teisės aktams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
Puteikis dirbdamas KPD Klaipėdos padalinio vedėju nepasirašė, nesuderino UAB "Investicijų kvadrantas" planą statyti senamiestyje 6 stiklo-betono bokštus primenančius pastatus. Jam už tai iškelė baudžiamąją bylą. Jau mėnuo, kai KPD Klaipėdos padaliniu vadovauja kitas žmogus. UAB pabandė išgauti parašą iš naujo vadovo, tačiau nesigavo... Ir tai akivaizdu buvo ne Puteikis. Tai naujam vadovui prokuratūra UAB "Investicijų kvadrantas" vadovų prašymu taip pat iškels bylą? ABSURDAS KPD darbuotojai valstybės vardu saugo šalies paveldą nuo stiklainių. O prokurorai valstybės vardu gina verslininkus, kurie siekia sunaikinti miestų istorinę dalį ir pristatyti stiklainių.

faktas

faktas portretas
N.Puteikis nevykdė teismo nutarimų - faktas. Kiekvienas pilietis be išimties privalo vykdyti - faktas. Už nevykdymą numatyta griežta bausmė - faktas. Jokių išimčių nėra, nes teisingumą pagal LR Konstituciją vykdo tik teismai. Kodel ponai nevykdo prokurorams visai neidomu.Jie mato aiškų pažeidimo, nusikaltimo valstybės įstatymams faktą.

Irena V.

Irena V. portretas
Jeigu Lietuva būtų tikrai teisinė demokratinė valstybė, tai prokuratūra nepersekiotų sąžiningai savo pareigas atlikusio kultūros vertybių apsaugos pareigūno, o Prezidentūra dar ir įteiktų jam apdovanojimą už gerą darbą ir principingumą.Tačiau pas mus sąžiningiausieji yra persekiojami ir vejami iš Lietuvos, o kyšininkai, otkatininkai, mokesčių mokėtojų pinigų švaistytojai ramiai šildosi po saugiais stogais.Tokie net siunčiami ir į diplomatines tarnybas...
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių