Istorinis Vokietijos prezidento apsilankymas Klaipėdoje

Šeštadienį į Klaipėdą atvyko Vokietijos prezidentas Joanchimas Gauckas. Svečias sutiktas simbolinėje miesto vietoje – buvusiame Šv. Jono bažnyčios šventoriuje.

Lietuvoje su valstybiniu vizitu besilankantis Vokietijos prezidentas J. Gauckas šeštadienį prieš vidurdienį atvyko į Klaipėdą. Svečią pasitiko Vokietijos garbės konsulas Klaipėdoje Arūnas Baublys.

A.Baublys prezidentą J. Gaucką sutiko simbolinėje miesto vietoje prie buvusios svarbiausios prieškario Memelio Šv. Jono bažnyčios. Kurios būvimo vietą šiandien liudija tik akmuo, žaliuojanti gyvatvorė, žyminti buvusios šventyklos perimetrą ir plakatas apie bendruomenės ketinimus prikelti bažnyčią naujam gyvenimui.

Vokietijos prezidento lūkuriavo ir jį labai šiltai sutiko vietinė liuteronų evangelikų bendruomenė, kuri Klaipėdoje yra labai nedidelė – maždaug 1 tūkst. žmonių, prieškaryje Klaipėdos krašte gyveno  apie 145 tūkst. gyventojų

„Tai – pirmas Vokietijos prezidento vizitas Lietuvos ir Klaipėdos istorijoje. Mums tai labai didelis įvykis ir tai yra svarbus ženklas, kad Vokietija atsisuka į Rytų Europą, į Baltijos kraštus, manau, kad iš to išloš visos pusės, kadangi čia gyvuoja ir verslo interesai, ir kultūriniai mainai“, – sakė A. Baublys.

Apžiūrėjęs senosios Šv. Jono bažnyčios vietą Vokietijos prezidentas J. Gauckas išvyko į susitikimą su vietos bendruomenę į S. Dacho namus. Vėliau, numatyta kelionė į Nidą, kur kartu su Lietuvos Respublikos prezidente Dalia Grybauskaite Vokietijos vadovas paskelbs Tomo Mano festivalio pradžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as - tau

as - tau  portretas
pradžioja kancleris, po prezidento Hindenburgo mirties ir prezidentas

> as

> as portretas
Hitleris buvo ne prezidentas, o kancleris.

as

as portretas
Na pirmas Vokietijos prezidentas apsilankęs Klaipėdoje vistik buvo Hitleris. Istorijos nepakeisi.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių