Įstrigo Palangos autobusų stoties statybos

Naujos Palangos autobusų stoties statybos darbai vėl stringa. Lapkričio pradžioje turėjusios prasidėti statybos sustojo, nes projektas apskųstas prokuratūrai.

Naujos Palangos autobusų stoties statybos darbai vėl stringa. Lapkričio pradžioje turėjusios prasidėti statybos sustojo, nes projektas apskųstas prokuratūrai.

Mano, kad pavydi

Nors naujos Palangos autobusų stoties projektas rengiamas jau metus, ieškinys prokuratūrai pateiktas tik tada, kai jau turėjo prasidėti statybos darbai.

„Bendrovė kreipėsi į prokuratūrą iš karto, kai tik sužinojo apie valstybinėje žemėje numatomą statyti prekybos centrą. Vienodas konkurencines sąlygas Lietuvoje garantuoja įstatymai, kurie nurodo, kad tik aukciono arba konkurso laimėtojas gali statyti naujus pastatus valstybinėje žemėje – tokiu būdu yra užtikrinama nauda valstybei bei sąžininga konkurencija“, – paklausta, kodėl taip ilgai buvo delsiama, atsakė bendrovės "Rimi Lietuva" atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Palangos savivaldybės skelbtą konkursą statyti naują autobusų stotį, kurioje numatytas ir prekybos centras, laimėjusios bendrovės vadovas Mindaugas Zaremba prokuratūrai pateiktą ieškinį vertino vienareikšmiškai – pavydas. „Panašu, kad Palangoje daug kas pavydi“, – konstatavo M.Zaremba.

Vėluoja mėnesį

Lapkričio 3–4 dienomis turėjo prasidėti autobusų stoties statybos darbai, tačiau jų pradžios vis dar nematyti. „Jeigu nebūtų buvę skundo, statybos būtų prasidėjusios“, – sakė Palangos komunalinio ūkio bendrovės vadovas Konstantinas Skierus.

Viliamasi, jog dėl jau beveik mėnesį stringančios darbų pradžios neturėtų vėluoti jų pabaiga. „Jei netrukus pradėtume darbus, tai tikrai įmanoma spėti iki numatyto laiko“, – teigė K.Skierus.

Planuojama, kad nauja Palangos autobusų stotis prie įvažos į kurortą turėtų atsirasti jau kitų metų vasarą. Panašios autobusų stotys yra Klaipėdoje ir Skuode.

Kurs ir pramogų erdvę

Projekto pradžioje buvo planuojama, jog nauja autobusų stotis taps vienu iš ginklų kurortui kovojant su sezoniškumu. Numatyta, kad prie jos turėjo įsikurti prekybos centras bei pramogų erdvė, šalia – daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė.

„Ten bus autobusų stotis su peronais keleivių įlipimui ir išlaipinimui bei prekybos centras su pagalbinėmis ir pramoginėmis patalpomis“, – patvirtino K.Skierus.

Nors ateinančių metų vasarą projektas turėtų būti baigtas, dar nėra tiksliai žinoma, kas įsikurs minėtoje pramogų erdvėje.

Į prekybos centro patalpas turėtų įsikelti vienas iš šalyje veikiančių prekybos tinklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių