Į reklamą sukišti socialdemokratų milijonai nuplaukė

Į rinkimų reklamą socialdemokratų sukišti milijonai nuplaukė, – rinkimų kampaniją organizavę įvaizdžio formuotojai susimovė. Rinkėjai nuo šios partijos nusigręžė, nors nežinia kuo paremti reitingai žadėjo sėkmę. Ją daug kas socdemams prognozavo ir uostamiestyje, tačiau iš centro transliuota politinė reklama klaipėdiečių širdžių nepasiekė.

Į rinkimų reklamą socialdemokratų sukišti milijonai nuplaukė, – rinkimų kampaniją organizavę įvaizdžio formuotojai susimovė. Rinkėjai nuo šios partijos nusigręžė, nors nežinia kuo paremti reitingai žadėjo sėkmę. Ją daug kas socdemams prognozavo ir uostamiestyje, tačiau iš centro transliuota politinė reklama klaipėdiečių širdžių nepasiekė.

Pinigai sukišti "ne ten"?

Sukrėsti rinkimų rezultatų socialdemokratai nepasitenkinimą nukreipė į sociologus, kurie juos nuvylė, nes "geri" reitingai skaudžiai prasilenkė su rinkimų rezultatais.

Lauko reklama, televiziniai klipai ar straipsniai internete rezultatų nedavė, nors tam sukišti išties dideli pinigai.
Socialdemokratams suklusti jau reikėjo po pirmojo prezidento rinkimų turo, kuris Zigmantui Balčyčiui kainavo beveik 2 milijonus. Kaip vėliau paskaičiavo žurnalistai, vienas rinkėjo balsas jam faktiškai atsiėjo beveik 11 litų.

Paradoksalu, bet kukliausią biudžetą turėjusiam Nagliui Puteikiui, kuris ne kažin kiek atsiliko nuo Z.Balčyčio, rinkėjo balsas kainavo vos 13 centų. Tai jau rimtas signalas, kad socdemai kažką darė ne taip.

Socialdemokratų ideologas Gediminas Kirkilas netiesiogiai pripažino, kad dėl nesėkmės kalti ir patys politikai.

"Ne viskas yra reklama. Daug turėjo nuveikti ir patys kandidatai. Niekas tų sociologų nekaltina, tik stebina tai, kad jų prognozės neatitinka realybės. Ir taip yra beveik visada. O dar blogiau, kad patys sociologai dalyvauja formuojant nuomonę, mano supratimu, to jie neturėtų daryti", – dienraščiui pabrėžė G.Kirkilas.

Pralaimėjo didmiesčiuose

Klaipėdos vicemeras socialdemokratas Vytautas Čepas mano, kad jo partija rinkimus iš esmės pralaimėjo, nes jau kelintą kartą bando išjoti "ant to paties ganėtinai pavargusio užvaikyto žirgo".

"Socdemų viršūnėlė jau daug metų nesikeičia. Jie – kaip uždaras miestas, į kurį patekti beveik neįmanoma. O jau kai ten papuoli, tai išneša tik kojomis į priekį. Juk daugybę metų ten tie patys veidai – G.Kirkilas, Z.Balčytis, V.Blinkevičiūtė. Faktiškai niekas nekinta, o žmonės nori permainų", – vieną iš rinkimų pralaimėjimo priežasčių įvardijo V.Čepas.

Jo nuomone, aukštų reitingų ir rinkimų rezultatų neatitikimas, suprantama, stebina, bet vargiai čia kalti sociologai.

"Veidrodžio kaltinti negalima. Nemanau, kad reitingai fiktyvūs, čia suveikė kiti veiksniai, kuriuos sunku suvokti. Rinkimų žemėlapis rodo, kad du trečdaliai rajonų balsavo už socialdemokratus, bet jie pralaimėjo didžiuosiuose miestuose", – dėstė V.Čepas.

Teigiama, kad Algirdo Butkevičiaus vyriausybė ir pensijas grąžino, ir šildymo kainos krito, ir kitų socialinių lengvatų atsirado, tačiau žmonės per rinkimus socdemus faktiškai nušvilpė.

"Galiu pasakyti tiesiai šviesiai: partijai reikia esminių ir labai didelių permainų. Matome, kad tas pats arklys jau nebepatraukia. Pažiūrėkite, kokias akcijas organizuoja kitos partijos. O kur yra socdemai? Partijos branduolys turi patirtį, žino, kaip ką daryti, bet nebeturi idėjų, nes idėjas gimdo jaunos galvos. Tai – tiesa", – teigė V.Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai protinga

Labai protinga portretas
moteris ta Puteikiene. Viskas labai sauniai isdestyta, pritariu 100%. :)

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Baikit svaigti, kokios ten partijos. Tebera viena komunistu partija. Gerb. Puteikiui reikia burti panasiai mastanciu, tik be jokiu kalviu.Kiti prezidento rinkimu pergale garantuota. Anksciau ikurti savo fonda, dabar daug kas paveluotai suzinojo kaip paremti finansiskai. Budamas sajudyje bandziau daryti permainas, galiu ivardinti tik pora zmoniu kurie nekenke kovoti. Dabar vel komunistu subinlaizis kalvis ruosiasi permainoms. P. Vytautui ir paciam laikas i pensija, kiek ant tos neva avarijos ir muilo slidinesi su Zitule, baikit mus mulkinti savo demokratija, jau pradejot gazdinti saugumieciais del komentaru. Negi nebegali p. Vytautai nusipirkti padoria knyga, kad pradejai rasyti pats. Mano tel.8 662 33770.

paprasta kaip 2x2

paprasta kaip 2x2 portretas
socdemai pamiršo savo rinkimius pažadus ir toliau tęsią pražūtingą koncervatorių politiką....o poto stebis kodėl niekas ant reklaminių multikų nepasimauna.....p.s. gaila, bet jokio skirtumo kas valdžioj ar socdemai ar koncervatoriai...jokio skirtumo, tapati politika..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių