Įveikė dar vieną rinkimų kampanijos barjerą Klaipėdoje

Visi politinės kampanijos dalyviai, būsimuose savivaldybių rinkimuose siekiantys Klaipėdos tarybos nario mandato ir uostamiesčio mero posto, iki nustatyto termino pateikė privalomą rinkėjų parašų skaičių. Patikrinus parašus, taps aišku, ar visi politikai toliau tęs kovą rinkimuose.

Ketvirtadienį buvo paskutinė diena, kai partijos ir visuomeniniai rinkimų komitetai, taip pat vienintelis savarankiškas rinkimų kampanijos dalyvis, pretenduojantis į Klaipėdos miesto merus, Eligijus Masiulis turėjo pateikti rinkėjų parašus, liudijančius, kad žmonės pritaria politikų dalyvavimui rinkimuose.

Mažiausiai reikėjo surinkti 870 parašų. Paskutiniąją dieną parašus pristatė 6 partijos, du komitetai ir savarankiškas dalyvis.

Paskutinę minutę juos pristatė politinė partija Rusų aljansas ir E.Masiulis, kuriam pavyko surinkti 911 parašų.

Visų kampanijos dalyvių surinktų parašų skaičius gerokai viršija tūkstantį. Parašus buvo galima rinkti elektroniniu būdu ar tradiciškai – nustatytos formos popieriaus lapuose. Dominavo pasirašytieji ranka.

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas patvirtino, kad uostamiestyje miesto tarybos rinkimuose planuoja dalyvauti daugiau nei 400 pretendentų iš penkių visuomeninių rinkimų komitetų ir 10 partijų.

Mero posto Klaipėdoje šiemet sieks 13 kandidatų, tarp kurių vienintelis E.Masiulis yra savarankiškas dalyvis.

Be jo, pretendentai į merus yra visuomeninių rinkimų komitetų atstovai Vytautas Grubliauskas, Artūras Žalys, Viačeslavas Titovas ir Kazys Paulikas.

Lietuvos liberalų sąjūdis kandidatu į merus iškėlė parlamentarą Simoną Gentvilą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų, Lietuvos centro partija – Niną Puteikienę, Lietuvos socialdemokratų partija – Benediktą Petrauską, Tėvynės sąjunga- Lietuvos krikščionys demokratai – Seimo narę Agnę Bilotaitę, Lietuvos žaliųjų partija – Modestą Nugarą, "Tvarka ir teisingumas" – Liną Šukytę-Korsakę, Darbo partija – buvusį Klaipėdos vicemerą Beną Šimkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prisimenant

Prisimenant portretas
kaip griežtai buvo tikrinami parašai Žemės referendumui, lauksime kad ir šiuos visus patikrins ar ne suklastoti.Girdėjau kad kuo senesnė(1 iš 3) partija tuo lengviau praslysta per rinkimų komisijos filtrą

Viskas aišku.

Viskas aišku. portretas
Rinksim Titovą.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Praeitą savaitę Klaipėdoje vaikščiojo po butus tokia su rusiškų pavardžių sąrašu.Buvo užėjusi ir pas mane, pusiau lietuviškai klausė:-ponas Judin?Atsakiau,kad ne jis jau beveik 30 metų čia negyvena,o aš iš jo butą anais laikais prieš 28 metus pirkau.Matyt namo gyventojų sąrašiuką turėjo dar sovietinį.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių