Įvertino Jūros šventės paradą

Visą praėjusį savaitgalį šurmuliavusi Jūros šventė palydėta apdovanojimais. Šiemet tradicinis renginys išsiskyrė daugiau kaip kilometro ilgio eitynėmis. Geriausi jos dalyviai vakar buvo pasveikinti.

Už kūrybingumą – padėkos

Lygiai prieš savaitę tūkstančiai žmonių uostamiesčio gatvėmis pražygiavo pasipuošę savo atstovaujamų įmonių ir organizacijų atributika. Eitynes lydėjo ir įvairios transporto priemonės.

Miesto centrines gatves užtvindė 42 bendrovių atstovai. Ta proga vakar Klaipėdos koncertų salėje Jūros šventės organizatoriai apdovanojo labiausiai išsiskyrusius parado dalyvius.

Teigiama, kad įmonių ir organizacijų išmonė šiemet nustebino net ir kasmetinius fiestos lankytojus. Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys įteikė padėkas aštuonioms įmonėms ir organizacijoms, jo žodžiais, pasirodžiusioms įspūdingiausiai.

"Apdovanojimų yra verti visi, tačiau šįkart kreipėme dėmesį į dalyvius, kurie geriausiai išpildė šventės temą, nepabūgo sunkumų ir specialiai jai paruošė projektus", – apie kriterijus užsiminė R.Žiubrys.

Išrinktos 8 geriausios

Padėkos įteiktos aštuonioms geriausiai pasirodžiusioms bendrovėms.

Už ambicingiausią parado projektą apdovanota bendrovė Vakarų laivų gamykla, kuri į miesto gatves išrideno sunkiasvorę transporto priemonę "KAMAG", skirtą transportuoti sunkiasvores konstrukcijas. Taip pat iš visų dalyvavusių išskirta ir "Klaipėdos Smeltė", organizatorių teigimu, šventę kasmet papuošianti originaliomis idėjomis.

Tarp apdovanotųjų – Klaipėdos jūrų krovinių kompanija (KLASCO). Pabrėžiama, kad ji geriausiai išpildė šiųmetės Jūros šventės temą. Taip pat padėkos įteiktos Smiltynės perkėlai, Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai "Bega" ir bendrovei "Baltlanta".

Už istorinį Jūros šventės parado projektą apdovanoti ir Lietuvos jūrų muziejus bei Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka.

Ateityje plėsis

Parado globėjas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, sveikindamas eitynių dalyvius, pabrėžė, kad graži tradicija kasmet tobulėja.

"Tai – bendro darbo rezultatas, džiugu, kad nebekyla klausimų dėl parado ir jame riedančios technikos reikalingumo. Galime didžiuotis būdami jūrine valstybe, todėl nuolat agituosiu uosto kompanijas demonstruoti savo darbo įrankius kuo dažniau",– akcentavo A.Vaitkus.

Tiesa, jis sakė pasigedęs kolektyvų įvairovės.

"Norėtųsi daugiau šokio, man asmeniškai pritrūko kolektyvų įvairovės, be to, prisijungti galėtų ir mūsų miesto krepšininkai", – kalbėjo parado globėjas.

Jūros šventės eitynių režisieriaus Karolio Pronckaus teigimu, tikslų parado dalyvių skaičių apibrėžti sunku, esą kaskart jis tik gausėja.

"Šiemet jau netilpome į J.Janonio, I.Kanto gatves, o ateities perspektyvoje, manau, užimsime ir visą Herkaus Manto gatvę", – sakė eitynių koordinatorius.

Uosto vadovo teigimu, organizuojant kitas Jūros šventes reikėtų daugiau dėmesio skirti viešinimui. Jo žodžiais, apie Klaipėdos jūrinę fiestą daugiau žinoti turėtų ne tik patys miestiečiai, bet ir visa Lietuva bei kitos užsienio šalys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onutė

Onutė portretas
Sutinku su Vytauto teiginiu, švęsti tik dėl to, kad šalia jūrą netikslinga, tik pinigų švaistymas.

K.

K. portretas
Laivyno, kuris dirba nuostolingai? Ką šis laivynas jums davė? Kuo jis naudingas Lietuvai? Juk tie laivai dirba ne Lietuvoje. Jei valstybė nesugeba vykdyti krovinių pervežimo veiklos, tai gal reiktų leisti ją vykdyti privatiems juridiniams asmenims?

Vytautas

Vytautas portretas
Tai kad nebėra motyvacijos 6vęsti.Švęsti todėl,kad šalia jūra,o mes neturim normalaus laivyno,manau,kvailoka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių