Įvertino jūrų uosto saugumą

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos jūrų uostas atitinka visus Europos Sąjungos uostams keliamus reikalavimus“ – tokią išvadą pateikė Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste lankęsi Europos Komisijos ir Europos saugios laivybos administracijos inspektoriai. Europos Sąjungos ekspertai nuodugniai tikrino, kaip laikomasi saugumo reikalavimų uoste, jo infrastruktūros ir suprastruktūros įrenginiuose (terminaluose), aiškintasi, ar Uosto direkcija tinkamai vykdo funkcijas, susijusias su saugumo užtikrinimu.

„Jūrų uostas – svarbus strateginis šalies objektas, todėl jame turi būti užtikrintas ypatingas saugumas. Mūsų uoste pradėjus veikti Suskystintųjų gamtinių dujų terminalui, šių reikalavimų kartelė pakelta dar aukščiau. Europos Sąjungos jūrų uostai ir šių uostų terminalai yra inspektuojami ne rečiau kaip kartą per 5 metus. Džiugu, kad inspektoriai įvertino situaciją ir neturėjo esminių pastabų dėl mūsų darbo užtikrinant saugą jūrų uoste“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Uosto režimo ir technologijų departamento direktorius Egidijus Kuzmarskis.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu valstybės įmonei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai yra pavesta atlikti Reglamente (EB) Nr. 725/2004 ir Direktyvoje Nr. 2005/65/EB nustatytas pripažintosios apsaugos organizacijos ir uostų apsaugos institucijos funkcijas Lietuvos Respublikos jūrų uostuose, šių uostų infrastruktūros ir suprastruktūros įrenginiuose (terminaluose).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ech moli

ech moli portretas
Kaip čia gaunasi,vienas apie ratus,kitas apie batus? kur niežti,ten ir kasomės?

Molis

Molis portretas
Uostas gal ir saugus.... Bet kaip su Palangos Basanaviciaus gatve? Ir kitomis pesciuju zonomis musu šalyje? Automobili gali issinuomoti betkas parsisiuntes programele i telefona. Basanaviciau gatve vazineja kas tik nori skersai ir isilgai, manau nelaime pas mus taippat su laiku atselins. Isminciai sake, jei nenori karo ruoskis karui...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių