Jachtai „Lietuva“ numatė pinigų

Legendinei jachtai "Lietuva" šių metų biudžete planuojama skirti lėšų. Būtiniausiems laivo remonto darbams numatoma atseikėti 100 tūkst. litų. Ši piniginė injekcija leis jachtai dalyvauti jau šiemet rengiamose regatose.

Legendinei jachtai "Lietuva" šių metų biudžete planuojama skirti lėšų. Būtiniausiems laivo remonto darbams numatoma atseikėti 100 tūkst. litų. Ši piniginė injekcija leis jachtai dalyvauti jau šiemet rengiamose regatose.

Uostamiesčio politikai dar nepatvirtintame, tačiau baigiamame formuoti šių metų biudžete numatė pinigų legendinei jachtai "Lietuva".

Klaipėda burlaiviui žada skirti 100 tūkst. litų. Už šiuos pinigus uostamiesčio savivaldybei priklausančioje jachtoje planuojama atlikti remonto darbus.

"Vis buvo kalbama apie nuolat prastėjančią laivo būklę, todėl dabar nuspręsta jos atnaujinimui skirti pinigų", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu burlaivio būklė yra tokia, kad remontas laivui tapo būtinas, todėl miesto valdžia ir priėmė tokį sprendimą.

"Būtiniausiems darbams šios sumos užteks", – patikino M.Bagočius.

Už šiuos pinigus planuojama remontuoti patį laivą, gelbėjimo įrangą bei parengti jachtą dalyvauti šiemet vyksiančiose regatose.

Pinigai burlaivį pasieks tada, kai uostamiesčio politikai patvirtins 2015-ųjų biudžetą.

"Kai bus patvirtintas biudžetas ir taps aišku, kad pinigus galima skirti, jie prioritetine tvarka ir bus atseikėti", – paaiškino M.Bagočius.

"Lietuva" buvo pastatyta 1976 m. Lenkijos mieste Gdanske. Jachta yra daugkartinė Lietuvos ir tarptautinių regatų prizininkė.

Burlaivis jau daug metų dalyvauja tarptautinėje senųjų burlaivių regatoje "The Tall Ships’ Races". Praėjusiais metais būta ir laimėjimų.

1992–1993 m. pirmą kartą Lietuvos istorijoje jachta "Lietuva" apiplaukė pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam.. "jachtos lietuvos esu igulos narys"

Tam.. "jachtos lietuvos esu igulos narys" portretas
Reikės paklausti Osvalo, kuris čia toks beraštis jo įguloje.

koks skirtumas

koks skirtumas portretas
ar jus nusimanote apie buriavima kas nors jus buriuotumete zinotmet kas ira brnagus toks malonumas as pats ant jachtos lietuvos esu igulos narys

už portretas
ką jiems...kiek sporto šakų vos vos išsilaiko..nu liberalai ojojoi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių