Jaunieji gitaristai rodė meistriškumą

Šeštadienį Gargžduose vykusiame Lietuvos klasikine gitara groti besimokančiųjų konkurse „Cantabile“ sėkmė lydėjo ir klaipėdiečius.

Balandžio 16-ąją į mūsų kraštą iš visos Lietuvos suvažiavo pusšimtis įvairaus amžiaus klasikinės gitaros mokinių. Gargždų muzikos mokykloje visą dieną varžėsi jaunieji gitaristai ne tik iš Klaipėdos, Palangos, Plungės, bet ir Telšių, Šiaulių, Kuršėnų, Trakų, Kauno, Vilniaus, Visagino.

Konkurso dalyviai buvo suskirstyti amžiaus grupėmis, jie grojo po vieną bei ansambliais.

Šiemet vyko  trečiasis respublikos klasikinės gitaros konkursas.

Šįkart tarp laureatų buvo ir pajūrio krašto gitaristų. Trečiosios amžiaus grupės nuo 13 iki 16 metų laureatu tapo klaipėdietis Žygimantas Bačkus.

10-metės Ugnės Šličiūtės gebėjimai groti jos amžiaus kategorijoje pažymėti padėkos raštu.

Ansamblio kategorijoje 3-osios vietos laimėtojais tapo uostamiesčio jaunųjų gitaristų grupė Edvardas Sakas ir Renata Ručinskytė.

Absoliučiai geriausiu konkurso dalyviu tapo 13-metis vilnietis Tadas Umbrasas.

Konkurso organizatoriai klasikinės gitaros mokytojas iš Šilutės Mykolas Eiva ir klaipėdietė Laura Saudargaitė pasakojo pirmąjį į konkursą pakvietęs tik Vakarų Lietuvos jaunuosius gitaristus. Šiemet jis jau apėmė visą šalį, sulaukta dalyvių iš atokiausių mietų ir miestelių.

„Lietuvoje yra daug mokančių gitara groti populiariąją muziką, džiazuoti, tačiau būdamas mokytoju aš svajoju, kad kuo daugiau vaikų mokytųsi ir išmoktų groti klasikine gitara. Šiemet tapo akivaizdu, kad tokie konkursai reikalingi, vaikai veržiasi dalyvauti ir kasmet parodo vis aukštesnį grojimo lygį“, - džiaugėsi M.Eiva.

Konkurso dalyvius vertino žymiausi šalies klasikinės gitaros mokytojai Algimantas Pauliukevičius, Eugenijus Jonavičius, Vitalijus Penkauskas, Egidijus Petrikas.

Laimėjimas: klaipėdietis Žygimantas Bačkus tapo geriausiu savo amžiaus grupėje. Jį sveikino konkurso organizatorius M.Eiva (viduryje) ir žiuri pirmininkas A.Pauliukevičius.


Šiame straipsnyje: konkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

varna

varna portretas
Smagu, kad dar atsiranda žmonių kuriems rūpi tikrosios vertybės. Šaunuoliai ir organizatoriai ir dalyviai!

Klausytoja

Klausytoja portretas
Buvo labai grazus renginys. Sveikiname organizatorius!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių