Jėgos aitvarų fiesta baigėsi klaipėdiečių pergalėmis

Klaipėdiečių Kristinos Kekytės, Gražinos Mataitytės ir Vadimo Fasijaus pergalėmis baigėsi Svencelėje vykusios jėgos aitvarų varžybos "Kitefiesta 2009".

Kuršių mariose rungtyniavę stipriausi lietuviai ir latviai išsidalijo prizus laisvo stiliaus, maratono, aitvaro kilpos ir sinchroninio plaukimo rungtyse.

Apginti prieš mėnesį Ventspilyje (Latvija) vykusiose varžybose iškovotus titulus pavyko tik Lietuvos merginoms: K.Kekytė laimėjo laisvojo stiliaus disciplinoje, o kaunietė Laima Baradaitė - buvo geriausia maratone.

Moterų laisvojo stiliaus varžybose lietuvės užėmė visas prizines vietas. Geriausia buvo K.Kekytė. Antrąja ir trečiąja vietomis pasidalijo klaipėdietė Gražina Mataitytė ir vilnietė Viktorija Vaišnoraitė iš Vilniaus.

Aitvaro kilpos rungtyje generuojama jėga lengvai pakelia sportininkus į keliolikos metrų aukštį. Čia pirmavo mūsų miesto drąsuoliai G.Mataitytė ir V.Fasijus, sudėtingiausiai apsukę aitvarą jėgos zonoje. Trečiąją vietą tarp dailiosios lyties atstovių užėmė K.Kekytė.

Vyrų grupėje trečias buvo uostamiesčio aitvarų tramdytojas Artūras Gudauskas. Nugalėtojo titulą iškovojo Aleksandras Ogorodnikovas iš Latvijos. Antrą vietą užėmė Jonas Kriščiūnas iš Vilniaus.

Moterų maratono rungtyje, kurioje svarbiausia greitis ir tikslus kurso pasirinkimas, dalyviai plaukė du ratus trikampio formos distancijoje. K.Kekytė nesugebėjusi aplenkti kaunietės L.Bradaitės, savo kolekciją papildė antrosios vietos taure.

Maratone nugalėjo daugkartinis šios disciplinos prizininkas Zigurdas Penkulis iš Latvijos. Kitas dvi prizines vietas užėmė kauniečiai Arnis Mikelionis ir 15-metis Airidas Juškaitis.

Parodomojoje sinchroninio plaukimo rungtyje antri buvo klaipėdiečiai A.Gudauskas ir Darius Lučka. Jie nusileido panevėžiečio Dominyko Smilgo ir jurbarkiečio Povilo Vaisiausio dvejetui.

Varžybų organizatorius, asociacijos "Buriavimo vystymo centras" prezidentas Viktoras Šeputa pajuokavo, kad lietuviai svetingai priėmė kaimynus iš Latvijos.

"Prieš mėnesį vykusiose varžybose Ventspilyje beveik visi prizai iškeliavo į Lietuvą, - sakė jis, - o "Kitefiestos 2009" pagrindines vyrų rungtis laimėjo latviai."

Taip pat klaipėdietis pasidžiaugė, jog gamtos sąlygos buvo kone idealios visoms rungtims: "Tai jau treti metai paeiliui, kai "Kitefiestos" dalyviai nesiskundžia varžybų sąlygomis - jos vyksta vyraujant itin stipriam vėjui".


Šiame straipsnyje: jėgos aitvarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių