Jomarko Klaipėdoje lietus neišvaikė

Šiomis dienomis prakiuręs dangus folkloro festivalio "Parbėg laivelis" dalyvių ir lankytojų neišgąsdino. Nuo lietaus kai kurie susirinkusiųjų gynėsi dainomis ir šokiais.

Šios savaitės viduryje prasidėjusiam tarptautiniam folkloro festivaliui "Parbėg laivelis" prastas oras kojos nepakišo.

Jau ketvirtadienį prapliupęs ir penktadienį protarpiais itin sustiprėdavęs lietus nesumažino į folkloro fiestos renginius plūstančio žiūrovų būrio.

Kritulių nepabūgo ir festivalio dalyviai. Visą dieną miesto centre vyko suplanuoti renginiai, o nuo pat ryto nusidriekė poros šimtų tautodailininkų ir kulinarinio paveldo meistrų mugė.

Spalvingoje ir įdomioje mugėje klaipėdiečiai bei miesto svečiai visas festivalio dienas galės išvysti įvairiausių gaminių iš molio, medžio, gintaro, medaus, tekstilės.

Čia taip pat nestinga gardžiai kvepiančių kulinarinių skanėstų.

Net ir merkiant lietui pirmąją mugės dieną jos dalyviai nestokojo puikios nuotaikos ir noriai pasakojo apie savo gaminius, kai kurie kulinarinio paveldo meistrai itin smalsiems lankytojams netgi atskleidė keletą tradicinių maisto patiekalų ruošimo paslapčių.

Mugės prieigose vieną po kito keitė nuotaikingi rateliai, ansamblių pasirodymai, žaidimai.

"Mes gyvename Lietuvoje, o Lietuvoje esame prie lietaus įpratę. Manau, kad žmonės to labai neišsigąs, o paprastai būna taip: kai dainuojama, šokama – oras pasitaiso, debesys išsisklaido", – pastebėjo Klaipėdos etnokultūros centro direktorė Nijolė Sliužinskienė.

Pašnekovės teigimu, kai kurių renginių metu nuo lietaus sušlapę jaunuoliai ilgai nesvarsto, kaip išdžiūti ir puola į šokių sūkurį.

Anot N.Sliužinskienės, jau ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kad į šiųmetį festivalį susirinko pati geriausia publika.

"Žmonės stovėjo, dainavo. Nesvarbu, kad lijo", – pasakojo direktorė.

Folkloro festivalio renginiai tęsis iki pat sekmadienio vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jarmarka

Jarmarka portretas
Kas yra jomarkas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių