Per Jonines – naktiniai autobusų reisai

Jonines minėsiantiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams nereikės sukti galvos, kaip grįžti namo sutemus. Šventės metu bus organizuojami specialūs naktiniai miesto autobusų reisai. Tai bus daroma pirmą kartą.

88 ir 170 autobusai kursuos Rasos ir Joninių šventės išvakarėse.

Pirmoji transporto priemonė, važiuosianti iš "Turgaus" į "Jūrininkų" stotelę, namo parveš pietinės miesto dalies gyventojus. 88 autobusas riedės Taikos prospektu, Smiltelės, Vingio gatvėmis, o tada ta pačia trasa atgal.

170 autobuso maršrutas skirtas šiaurinės miesto dalies gyventojams. Autobusas pajudės iš "Senamiesčio" stotelės Tiltų gatvėje. Toliau riedės Manto gatve, Šiaurės prospektu, Kretingos gatve iki vadinamojo ligoninių miestelio ir tuo pačiu keliu grįš atgal.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas teigė, kad specialūs naktiniai miesto autobusų maršrutai Rasos ir Joninių šventės išvakarėse organizuojami pirmą kartą.

"Sulaukėme prašymų, apsvarstėme ir nusprendėme pabandyti. Per šią šventę miesto centre būna daug žmonių. Siekiame, kad jie galėtų kuo patogiau grįžti namo. Jei specialūs naktiniai maršrutai pasitvirtins, per Jonines organizuosime juos ir kitąmet", – pabrėžė pavaduotojas.

Specialūs autobusai į gatves išrieda ir per kitus miesto masinius renginius – Jūros šventę, Klaipėdos pilies džiazo festivalį. Taip pat Visų Šventųjų dieną, kai miestiečiai į kapines skuba pagerbti mirusių artimųjų.

A.Samuilovas gyventojams taip pat priminė, kad birželio 24-oji, šeštadienis, yra nedarbo diena. Tad miesto autobusai kursuos pagal sekmadienio ir šventinių dienų tvarkaraščius.

Rasos ir Joninių šventės metu vairuotojų laukia apribojimai senamiestyje. Nuo penktadienio 6 val. iki šeštadienio 2 val. eismas bus uždarytas Turgaus gatvės ruože nuo Tiltų gatvės iki Jono kalnelio. Čia vyks renginiai, šurmuliuos tautodailininkų mugė.

Šeštadienį nuo 8 iki 24 val. ir sekmadienį nuo 8 iki 18 val. transporto eismas bus uždraustas Turgaus gatvės dalyje nuo Tiltų gatvės iki Teatro aikštės, Teatro gatvėje, Šiaurės rage.

Dvi dienas čia džiugins Tarptautinės žvejų dienos renginiai. Įvažiuoti į minėtą teritoriją bus leidžiama tik transporto priemonėms su organizatorių išduotais leidimais ir aptarnaujančiam transportui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Iš kur paimti tie skaičiai 88, 170, negi tiek maršrutų atsirado? Ar nėra čia demonstravimas kieno tai proto perteklius? Kaip Samuilovo priminimas, kad šeštadienis birželio 24 d. yra ne darbo diena. Suprask, šiaip šeštadieniai būna darbo dienos, o štai šitas - nedarbo diena. Taip mes ir tampame runkeliais.

Grazina

Grazina portretas
Kodel silutes plentu ne vieno autobuso
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių