Joninių naktį filmuos saulės laidą ir patekėjimą

Sekmadienį nuo 21 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras Rasų šventę kviečia pasitikti ir palydėti kitaip.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kartu su Kaliningrado Nacionalinio šiuolaikinio meno centro Baltijos skyriumi ir Gdansko Šiuolaikinių menų centru Łaznia gyvendina dviejų metų projektą, kurio rėmuose veikia Witosław Czerwonka „Three dreams“ paroda. Ją lydi inovatyvi edukacinė programa, vykdoma visuose miestuose partneriuose - Laznia – Kaliningradas – Klaipėda.

Joninių naktį nuo 21 val. iki 03.42 val., KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) interneto pagalba trijų šalių - Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos - gyventojai dalyvaus edukaciniame užsiėmime: dalyviai video kameromis ar mobiliaisiais telefonais filmuos saulės laidą ir patekėjimą bei savo medžiagą talpins Pinterest.com svetainėje. Tai pirmoji edukacinė programa, kuri sukurta analizuojant  šiuolaikinio lenkų menininko W. Czerwonkos video darbus. Naudodamiesi menininko kūrybos principais, dalyviai kurs video darbus.

Programa:

21 val. W. Czerwonka kūrybos pristatymas.

21.30 - 03.42  val. Tiesioginė saulės eigos transliacija iš Kaliningrado ir Lazna.

21.30 - 03.42 val. Prancūzų režisieriaus Alain'o Resnais filmų retrospektyva: „Širdys“, „Sena daina“, „Mano dėdė iš Amerikos“. Filmai originalo kalba su titrais anglų k.

Witosław Czerwonka (g. 1949) – lenkų menininkas, multimedijų kūrėjas, jo interesų sritys – performansas, filmai, fotografija, piešiniai, instaliacijos, videoskulptūros. 1967–1972 m. studijavo Gdansko valstybinės aukštosios dailės mokyklos Tapybos ir skulptūros fakultete. 1978–1980 m. kartu su Adamu Harasu ir Jerzy’iu Ostrogórskiu Gdanske įkūrė multimedijų galeriją AUT, o vėliau Sopote – OUT, kurios pats vadovavo. 1980–1982 m. su docentu Romanu Usarewicziumi sukūrė novatorišką Projektavimo pagrindų dirbtuvių programą, ją išvystė ir drauge su Wojciechu Zamiara 1982–1993 m. jai vadovavo. Šių patirčių pagrindu susikūrė Intermedijų dirbtuvės PI, kurioms W. Czerwonka vadovauja iki šių dienų. 1995 m. jis gavo titulą professor extraordinarius , o 2000-aisiais – professor ordinarius. 1990–1993 m. buvo Gdansko dailės akademijos prorektorius, o 1993–1999 m. – Tapybos ir grafikos fakulteto dekanas. Šiuo metu menininkas vadovauja Gdansko dailės akademijos Audiovizualinės erdvės dirbtuvėms. Witosław Czerwonka gyvena ir kuria Sopote.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių