Jūreivio atostogų pramoga – prievartauti mergaites

Iš darbo užsienyje atostogoms grįždavęs klaipėdietis traukdavo į nuošalius Klaipėdos apskrities kaimus, kur prievartaudavo mergaites.

Pareigūnams jis įkliuvo tik po penkerių metų.

Penktadienį Klaipėdoje buvo sulaikytas keturiasdešimtmetis klaipėdietis, kuriam jau pareikšti įtarimai dėl dviejų mažamečių seksualinio prievartavimo. Pareigūnai jį sučiupo namuose.

Sulaikymui buvo kruopščiai ruošiamasi, nes pareigūnai turėjo informacijos, kad vyras, pajutęs, jog gali būtų sulaikytas, artimiausiu metu būtų pabėgęs į užsienį.

Rusų tautybės klaipėdietį teismas leido suimti penkiolika parų.

Pareigūnai kol kas išsiaiškino tik du mergaičių prievartavimo atvejus, dėl kurių klaipėdietis ir yra sulaikytas. Jis dėl šių nusikaltimų teisme prisipažino.

Išprievartavimo atvejų tiriama ir daugiau. Neatmetama galimybė, kad vyras gali būti išprievartavęs ne kelias, o keliolika mergaičių, merginų ir moterų visoje Klaipėdos apskrityje.

Kol kas išsiaiškinta, kad klaipėdietis dvi mergaites išprievartavo Kretingos rajono kaimuose. Nusikaltimai įvykdyti pernai gegužės 4 ir gruodžio 16 dieną.

Prievartautojas visais atvejais veikdavo tokias pačiais metodais. Jis pasekdavo iš mokyklos einančias mergaites - nusitaikydavo į tas, kurios būdavo vienos. Nuošalesnėje vietoje klaipėdietis prišokdavo prie mažamečių, prikišdavo prie gerklės peilį ir grasindamas nusitempdavo į artimiausią miškelį ar krūmus, kur savo aukas išprievartaudavo. Tam, kad jos nusikaltėlio neatpažintų, jis visuomet ant veido būdavo užsimaukšlinęs kaukę - kepurę su akims iškirptomis skylėmis.

Per kratas įtariamojo namuose pareigūnai rado ir paėmė peilių.

Tyrimo duomenimis, klaipėdietis mergaites prievartavo nuo 2005 metų. Jis dirba užsienio laivybos kompanijoje, yra inžinierius. Nusikalstimus jis darydavo grįžęs atostogų į Klaipėdą, tačiau ne kiekvieną kartą.

Vyras traukdavo į Klaipėdos apskrities rajonų kaimus ir ten ieškodavo aukų. Jis veikdavo gudriai - jo pasirinkti kaimai yra vienas nuo kito pakankamai nutolę, kad neatsklistų gandai apie prievartaujamas mergaites.

Beje, Lietuvos pareigūnai ketina kreiptis į užsienio kolegas, ar jie nėra užfiksavę panašaus pobūdžio išprievartavimų tose šalyse, kur klaipėdietis prievartautojas yra lankęsis.

Seksualiniu mažamečiu prievartavimu įtariamas klaipėdietis yra vedęs, pats turi du mažamečius vaikus. Jis anksčiau nėra teistas, o tik kelis kartus baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pareigūnai dabar tiria jiems žinomus atvejus, kai išprievartautų mergaičių amžius yra nuo 11 iki 15 metų. Tačiau, jų teigimu, yra žinių, jog klaipėdietis prievartavo ir merginas ar moteris.

Todėl jie prašo visuomenės pagalbos. Visos dailiosios lyties atstovės, kurios nukentėjo nuo panašaus braižo prievartautojo ir dar nesikreipė į teisėsaugą, atvykti į artimiausią policijos komisariatą ar kreiptis į Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorą Aurelijų Stanislovaitį, nes jis kuruoja šią bylą.


Šiame straipsnyje: pedofilijaprievartautojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių