Jūriniam slėniui pabaigti bus gauta papildomų ES lėšų?

Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas sako, kad mokslo laboratorija, kurios pastatymu užsibaigtų Jūrinio slėnio kūrimas, bus finansuojama iš jau numatytų Europos Sąjuyngos (ES)š lėšų, tačiau jų greičiausiai neužteks laboratorijos įrengimui.


 

Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas sako, kad mokslo laboratorija, kurios pastatymu užsibaigtų Jūrinio slėnio kūrimas, bus finansuojama iš jau numatytų Europos Sąjuyngos (ES)š lėšų, tačiau jų greičiausiai neužteks laboratorijos įrengimui.

Pirmadienį po susitikimo su Klaipėdoje viešėjusiu premjeru Algirdu Butkevičiumi rektorius BNS sakė, kad dėl lėšų laboratorijos aparatūrai gali tekti vėl kreiptis į ES.

„Čia klausimas tik projekto struktūros pasirinkimo, pinigai yra, jie skirti, bet klausimas yra - kaip užbaigti aparatūrinę dalį. Aparatūrinei daliai yra mintis parašyti naują projektą ir galėtume vėl aplikuoti į struktūrinius pinigus“, - sakė rektorius.

Vyriausybės pranešime pažymima, kad, pasak A.Butkevičiaus, Vyriausybės kanceliarijos darbuotojai kartu su Švietimo ir mokslo ministerija turi ieškoti galimybių, kaip kitąmet mokslo laboratorijai padėti išspręsti finansavimo klausimą.

Anot E.Juzeliūno, laboratorijos statybai yra numatyta daugiau kaip 8 mln. eurų, jos statyba turėtų prasidėti šių metų trečią ketvirtį.

Rektorius po susitikimo su Vyriausybės vadovu optimistiškai kalbėjo dėl „Snore“ įšaldytų lėšų padengimo, nors klausimas tebesprendžiamas nuo sausio mėnesio ir Finansų ministerija vis dar nėra davusi atsakymo, kaip Vyriausybė galėtų padėti universitetui šiuo klausimu.

„Dabar lyg toks etapas, kada jau rimčiau žiūrima. Taip, tas reikalas jau tęsiasi ilgokai, bet tikimės“, - sakė rektorius.

Universitetas dar sausį kreipėsi į Vyriausybę prašydamas finansinės pagalbos dėl „Snore“ likusių įšaldytų apie 800 tūkst. eurų.

„Įšaldytos lėšos yra tik nedidelė dalis, kuri nėra tokia jau tokia didelė ir esminė“, - pabrėžė rektorius.

Savo ruožtu premjeras dar pabrėžė, kad Klaipėdos mokslininkai turi labaiu bendradarbiauti su verslininkais.

„Atėjo kritinis laikas, kai privalome išjudinti ir jūrinę veiklą, tam Klaipėdos universitetas įsigijo moksliniams tyrinėjimams skirtą laivą „Mintis“. Mokslui ir verslui būtina bristi giliau – plėtoti jūroje vykstančių gamtos procesų, naudingųjų iškasenų, jūrinės energetikos tyrimus, kurti uosto pramonei, laivininkystei reikalingas technologijas. Tam puikiai gali pasitarnauti Jūrinis slėnis – platforma, įkurta siekiant stiprinti Lietuvos jūrinį sektorių, didinti jo konkurencingumą tarptautinėje erdvėje bei vystyti jūrinę ekonomiką. Verslo ir mokslo atstovų bendradarbiavimas, mokslo pasiekimų ir naujųjų technologijų perdavimas yra pagrindas pažangios šalies pramonei vystyti“, – viešėdamas Klaipėdoje sakė A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių