Jūrininkų prospektas: asfaltas yra, bet važiuoti draudžiama

Pietinės uostamiesčio dalies gyventojai širsta kas rytą įstrigdami automobilių spūstyse. Žmonės, matydami keturias išasfaltuotas Jūrininkų prospekto juostas, pyksta, jog eismas leidžiamas tik viena prospekto dalimi.

Paklojo du sluoksnius

Pustrečio kilometro ilgio prospekto rekonstrukcijos darbai juda į pabaigą, tačiau pabaigtuves teks švęsti tik kitąmet. Iki šių metų žiemos viliamasi užbaigti būtiniausius darbus.

"Jei pavyks, galbūt bus atidarytas eismas ir kita puse. Tačiau tvirto pažado neduočiau, neaišku, kokie bus orai. Ta žiema vis tiek ateis", – teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Jūrininkų prospekto dangos pakeitimo darbus atlieka įmonė "Eurovia Lietuva". Bendra darbų vertė (su PVM) siekia 3,8 mln. eurų.

Asfalto dangą kelininkai klojo įrengdami naujus pagrindus.

"Šiuo metu visose keturiose eismo juostose paklota po du sluoksnius asfalto. Eismas leidžiamas tik dviem juostomis, kita pusė yra uždaryta, nes vis dar tikimasi pakloti trečiąjį asfalto sluoksnį. Suprantu gyventojus, jie mato asfaltą ir pyksta, jog negali juo važiuoti", – patikino V.Švedas.

Šiuo metu eismas leidžiamas taip pat dviejų sluoksnių asfalto dalyje.

Sankryžoje – nauji šviesoforai

Gyventojai socialiniuose tinkluose pastebi, jog dvipusis eismas vienoje prospektų dalių dar jų taip neerzintų, jei ne neveikiantys šviesoforai ir rytines spūstis sudarantys krovininiai automobiliai.

"Iš tiesų, šviesoforai bus keičiami naujais ir išmaniais. Tačiau jų čia bus kur kas daugiau, užtruko viešųjų pirkimų procedūros. Kai kur atsirado eismo juosta sukantiems į kairę, kai kur – nuovaža į dešinę, todėl senųjų šviesoforų nebegalėjome pritaikyti, reikėjo naujų. Tačiau taip, kol jų nėra, labai sudėtinga kur nors pasukti, pats važiuoju ir matau. Belieka laikytis dešinės rankos principo ir duoti pirmenybę kliūčiai iš dešinės. Pats matau, kaip ryte į sankryžą įvažiuoja keturi automobiliai ir stovi, nes vairuotojai nežino, kam yra pirmenybė", – pastebėjo V.Švedas.

Terminas – 30 mėnesių

Pasak V.Švedo, šviesoforams jau yra sumontuotos naujos atramos, o iki metų pabaigos ketinama sumontuoti juos bent keliose sankryžose.

"O ten bus aštuonios sankryžos. Didžiausios spūstys susidaro rytais dėl Rimkų pervažos. Kita sudėtingesnė dalis – Jūrininkų prospekto ir Minijos gatvių sankryža, kuri apkrauta automobiliais, važiuojančiais į uostą. Bet ši sankryža dar bus iš esmės rekonstruojama. Rangovas kaip tik šiuo metu dėlioja planą,  kaip atlikti darbus per kelias dienas", – aiškino V.Švedas.

Rekonstrukcijos sutartis buvo pasirašyta pernai balandį, visiems darbams buvo numatyta 30 mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OREOL ASSISTANCE GROUP

OREOL ASSISTANCE GROUP portretas
TAI REKLAMOS PUSLAPIS OREOl paslauga yra svarbi kredito veikėja tarp žmonių, kurią priežiūros institucija patvirtino kaip kredito įstaigą-investicinės paslaugos teikėją (AKR-akreditacija Nr. 16488). Mes siūlome keletą paskolų, kad finansuotų jūsų namų komandos projektus, pomėgius ir verslo projektus. Mes taip pat siūlome finansuoti savo transporto priemonių pirkimo projektus (automobilių kreditų, valčių kredito, kemnuotų ar Quad, jūsų renginiai (vestuvių ar gimimo kredito), kelionės ar dirbti kaip baseinas kredito. Pasinaudokite geriausios rinkos palūkanų normomis, taikydami internetinę paskolą mūsų svetainei. Nedvejodami prašyti kredito modeliavimas mūsų klientų aptarnavimo įvertinti vartojimo kreditų, atsižvelgiant į jūsų finansavimo poreikius. "OREOL" PARAMOS GRUPĖ. Telefonas: + 33757901675 El. paštas: service-client@oreol-assistance.com Tinklalapis: www.oreol-assistance.com Adresas: 7 Street de Los dešros Pašto kodas: 80190 Nesle-France

Jonas

Jonas portretas
Toje dalyje, kurioje šiuo metu leidžiamas automobilių eismas, bus tiesiamas dar vienas sluoksnis kai atidarys kitą pusę. Tad nešikit i batą asilo beretės

Tika

Tika portretas
reikia užfiksuoti būtinai kada bus pabaigtas šis kelias ir matysime kiek laikys tas naujasis darbas, nes matant kaip atlikinėjo darbus, tai nieko ypatingo...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių