Jūrinis verslas – po vienu stogu

Klaipėdiečių akims įprastas „Baltijos laivų statyklos“ užrašas – jau istorija. Ant pastato Pilies gatvėje atsirado naujas užrašas, skelbiantis, kad uostamiestyje įsikūrė Jūrinio verslo centras.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas išplėtė savo infrastruktūrą ir veiklą plėtoja Jūrinio verslo centro patalpose.

„Mūsų tikslas – suburti jūrinę bendruomenę, kuri sukurtų tam tikrą verslo aplinką ir užtikrintų šių įmonių bendradarbiavimą su mokslo įstaigomis“, – apie pokyčius kalbėjo Klaipėdos mokslo ir technologijų parko komunikacijų vadovas Andrius Sutnikas.

Trijų tūkstančių kvadratinių metrų ploto senasis laivų gamyklos pastatas atgimė naujos idėjos pavidalu.

„Kai gamykla sprendė, kaip panaudoti šį pastatą, mes pasiūlėme savo idėją – vystyti jūrinį verslą. Pati pastato istorija sufleravo, kad tai galėtų būti jūrinio verslo centras. Mes esame šio pastato operatoriai. Kviesdami verslo įmones įsikurti čia, siekiame sukurti konkurencingesnę ir geresnę aplinką jūriniam verslui“, – aiškino A.Sutnikas.

Šiuo metu biurų pastate jau yra išnuomota apie 80 proc. patalpų, kitose vyksta remontas.

Pasikeitus pastato iškabai, A.Sutnikas tikino, jog klaipėdiečiams nuo seno mielas laiką ir oro temperatūrą rodantis laikrodis išliks nepakitęs.

„Tai labai brangus malonumas, bet siekiame išsaugoti laikrodį. Jis yra senas, tad reikalauja daug priežiūros“, – kalbėjo A.Sutnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

---

--- portretas
Puiku! Ir laikrodžio simboliai kaip kažkokiame kine apie ateivius - ATEITIS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių