Jūroje ties Šventąja nuskendo vilnietis (papildyta 15:50 val.)

Baltijos jūroje ties Šventąja mirė garbaus amžiaus vyras. Ekspertai aiškinasi, jo mirties priežastį. Nelaimės metu gelbėtojai paplūdimyje nebudėjo – jų darbo sezonas baigtas.

Nelaimė Šventosios šiauriniame paplūdimyje įvyko pirmadienį po pietų. Čia 78 metų vilnietis laiką leido su žmona. Vyras maudėsi jūroje. Atsisukusi moteris pamatė, kad vyras plūduriuoja vandenyje.

Atvykę medikai vilniečiui padėti negalėjo. Įtariama, kad vyras nuskendo. Tačiau neatmetama, jog jis mirti galėjo ir dėl sveikatos problemų. Vilniečio mirties priežastį nustatys ekspertai.

Nelaimės dieną Šventosios paplūdimyje gelbėtojai jau nebudėjo.

Pagal sutartį su Palangos savivaldybe Šventojoje ir kitose postuose jų darbo sezonas baigėsi rugpjūčio 31-ąją. Iki rugsėjo 15-osios veikia centrinė Palangos gelbėjimo stotis. Čia dirba trys žmonės. Jie prižiūri visą pliažą.

„Jokio pranešimo apie nelaimę negavome. Jei būtume gavę informaciją, būtume skubėję į Šventąją. Tačiau keista, kad pirmadienį žmogus galėjo nuskęsti. Jūra buvo rami“, – tvirtino Palangos ir Šventosios gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

Jo nuomone, Šventojoje centrinė gelbėjimo stotis turėtų veikti bent iki rugsėjo 15-osios. J.Pirožnikas prisiminė, jog pernai Palangoje žmogus nuskendo rugsėjo 18-ąją, tik gelbėtojams pabaigus darbą.

„Jei savivaldybė norėtų, kad dirbtume ilgiau, turėtų atrasti lėšų nusipirkti papildomą paslaugą. Mes galime budėti ir iki gruodžio mėnesio“, – tvirtino J.Pirožnikas.

Anot Palangos mero Šarūno Vaitkaus, tokia gelbėtojų darbo tvarka buvo visada. Jokių problemų iki šiol nekilo. Kurorto vadovas pabrėžė, jog kitam sezonui bus galima svarstyti apie gelbėtojų darbo laiko pratęsimą.

„Žmonės ir patys turėtų pasisaugoti. Gelbėjimo tarnyba, esant tokioms oro sąlygoms, bangavimui, dideliems žmonių srautams šį sezoną dirbo gerai. Nieko nepadarysi, jei žmonės šokinėja ar maudosi jūroje išgėrę. Vienam išgelbėtam žmogui šią vasarą buvo 2,5 promilių girtumas. Žmonės turėtų skirti dėmesio sau. Paplūdimys didžiulis. Nelaimės gali įvykti bet kur“, – tvirtino Š.Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūra

Jūra portretas
Dažniausiai skesta atvykėliai, nes jiems jūra yra gal Bubių tvenkinys ar Prūdelis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių